FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε ο δρόμος για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Πύργου

Ημερομηνία: 03-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με παρέμβαση Δ. Μπαξεβανάκη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 265.000 ευρώ

– «Τεράστια εξέλιξη» δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Λιατσής και ευχαρίστησε δημόσια τον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας και τον αντιδήμαρχο Α. Σκαρτσιάρη

– Και 47.600 ευρώ για το γήπεδο του Κατακόλου

Μετά από μια δεκαετή πορεία εγκατάλειψης, ο δρόμος για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Πύργου άνοιξε, καθώς με συντονισμένες ενέργειες του Ηλείου Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη αλλά και του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και του αντιδημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη, η επισκευή του σημαντικού αυτού αθλητικού χώρου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το ποσό των 265.000 ευρώ. Μάλιστα, για την ολοκλήρωση του έργου, η δημοτική αρχή, έχει ήδη εξασφαλίσει 155.000 ευρώ (συνολικός προϋπολογισμός 420.000 ευρώ) γεγονός που δίνει τη δυνατότητα για την άμεση δημοπράτηση του.

Την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε χθες ο κ. Μπαξεβανάκης, υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγο καιρό είχε θέσει το αίτημα χρηματοδότησης για την επισκευή του Κολυμβητηρίου στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. «Ο Γ. Βασιλειάδης είχε συμμεριστεί την αναγκαιότητα επισκευής του κολυμβητηρίου και είχε δεσμευτεί  για την χρηματοδότηση του έργου. Πράγματι σήμερα (σ.σ. χθες) με ικανοποίηση μπορούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Πύργου ότι με απόφαση του Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ η επαναφορά της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Πύργου με ποσό 265.000. Επιτέλους  σε σύντομο χρονικό διάστημα  θα μπορέσουν να αρχίσουν οι εργασίες ώστε το κολυμβητήριο  να καταστεί και πάλι λειτουργικό και να καλύψει τις ανάγκες της αθλητικής και της μαθητικής κοινότητας ολόκληρης της πόλης του Πύργου. Επίσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ εντάχτηκε και το γήπεδο Κατακόλου με ποσό 47.600» επισήμανε σχετικά ο κ. Μπαξεβανάκης.

 

Ικανοποίηση και χαρά από Λιατσή

Ο Δήμαρχος Πύργου, με το που ενημερώθηκε για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι «είναι πολύ ωραίο να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις και στο τέλος να επιβεβαιώνεται αυτό που επιδιώκεις».

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί στο κομμάτι του αθλητισμού, για το δήμο μας υπάρχουν εξελίξεις πολύ καλές. Έχει γίνει γνωστό πολύ καιρό ότι διεκδικούσαμε να ανοίξει πάλι το κολυμβητήριο, με σοβαρές όμως κινήσεις, με μελέτη που είχαμε υποβάλλει καθώς επίσης και για τη βελτίωση του γηπέδου στο Κατάκολο όπου καθημερινά περνά πλήθος τουριστών που οδηγούνται στα Ολύμπια.

Σήμερα, (σ.σ. χθες) επιβεβαιώθηκαν αυτές οι προσδοκίες μας και ο προϋπολογισμός του έργου του κολυμβητήριου που ήταν 420.000 ευρώ χρηματοδοτείται με 265.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να δημοπρατήσουμε αυτό το έργο καθώς τα χρήματα που απαιτούνται να συμπληρωθούν, οι 155.000 ευρώ τις έχουμε ήδη εξασφαλίσει από δικούς μας πόρους. Και αυτό γιατί είχαμε πιστέψει στις διαβεβαιώσεις του κ. Μπαξεβανάκη. Μάλιστα, είχαμε ξεκινήσει και εργασίες στο παρακείμενο γήπεδο γιατί το κολυμβητήριο θα έχει δικό του χώρο παρκινγκ και δική του είσοδο και γενικά θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη μας. Πιστεύω λοιπόν ότι την επόμενη χρονιά θα είναι σε λειτουργία» είπε ο κ. Λιατσής.

Παράλληλα όμως, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Σκαρτσιάρη, τονίζοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που συντέλεσε τα μέγιστα στο να πετύχει ο δήμος αυτή την υπόθεση. «Αφιέρωσε πολλές εργατοώρες στην προσπάθεια αυτή και βοηθήθηκε αρχικά όταν υποβλήθηκε η μελέτη από τον τότε υπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Στη συνέχεια το «περπάτησε» ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης και δε μπορώ παρά δημόσια να τους ευχαριστήσω. Είναι κάτι που βοηθά αφάνταστα τη νεολαία της πόλης μας, είναι κάτι που ολοκληρώνει την προσπάθεια αναγέννησης όλου του αθλητικού συγκροτήματος (στάδιο, κλειστό, κολυμβητήριο)».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι παραμένει η διεκδίκηση για την τροποποίηση της μελέτης – που θα υποβληθεί εκ νέου στο υπουργείο- για το στέγαστρο της δυτικής πλευράς του δημοτικού σταδίου, τονίζοντας ότι προσπαθούν να μειώσουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό και πως θα απευθυνθούν για βοήθεια σε αυτούς που νοιάζονται και αγαπούν την πόλη. «Και πάλι ευχαριστώ τον κ. υφυπουργό και πιστεύω ότι το ευχαριστώ θα βγει μέσα από την κάλυψη αυτής της ανάγκης που είχε προκύψει τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια για την πόλη του Πύργου και ανάγκαζε οικογένειες να φεύγουν και να πηγαίνουν Αμαλιάδα. Ευχαριστώ και τον αντιδήμαρχο που έκανε ότι μπορούσε για να τα καταφέρουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος