FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε η 15η Έκθεση Βιβλίου στην Κουρούτα – Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Ημερομηνία: 08-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

ekthesi-vivliou2016-kourouta1

«Αντίδοτο στην κρίση» αποτελεί για τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας η 15η Έκθεση Βιβλίου που άνοιξε και φέτος τις πύλες της στην πλατεία Κουρούτας. Η ανταπόκριση του κόσμου, το βράδυ της Παρασκευής όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, ήταν μεγάλη ενώ στα περίπτερα που έχουν στηθεί, περιηγήθηκαν δεκάδες φίλοι του βιβλίου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης, στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, μίλησε για την έκθεση θεσμό που πραγματοποιείται για 15η συνεχή χρονιά στην Κουρούτα ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ηλιδας για τη στήριξη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος με τη σειρά του, συνεχάρη τους διοργανωτές που σε πείσμα των καιρών, επιμένουν πραγματοποιώντας την σημαντική αυτή έκθεση βιβλίου και δήλωσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να τους στηρίζει καθώς πρόκειται για μια σπουδαία δράση που έχει αγκαλιαστει από τον κόσμο.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Δημάρχου Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλου, μετέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολόπουλος τονίζοντας ότι η έκθεση βιβλίου αποτελεί κάτι ιδιαιτερο για τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου ενώ η η αντιπρόεδρος της «Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης» Ελένη Σκάβδη μίλησε για την πολυετή διοργάνωση και παρουσίασε το πρόγραμμα των παραλληλων εκδηλώσεων.

ekthesi-vivliou2016-kourouta2

Μουσικές και βιβλιοπαρουσιάσεις

Οι παράλληλες εκδηλώσεις, ξεκινούν σήμερα το βράδυ στις 9.30 με λαικορεμπέτικη βραδιά, με τους Γάκη Χασαλεύρη, Αντώνη Χασαλεύρη και Μένιο Τεφάνη.

Αυριο, Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ το συγκρότημα «The House» θα παρουσιάσει έντεχνο και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Βασίλη Λαδά «Αφρικανική Σκόνη» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Την παρουσίαση θα κάνουν η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη και ο δοκιμιογράφος Τάκης Λαϊνάς.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ θα γίνει αφιέρωμα στο έργο του Πάνου Δημητρίου Οικονομόπουλο, από την δημοσιογράφο Ελένη Σκάβδη και τον φιλόλογο Γιάννη Δεληγιάννη. Μια βραδιά οφειλή στον Παναγιώτη Δ. Οικονομόπουλο, γιατρό, πεζογράφο, αναρχικό, έναν από τα μέλη της ομάδας των ντεφαιτιστών του ΑγιΣτινα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Αμαλιάδα απ’ όπου κατάγονταν, σε μια αγροικία έξω από την πόλη, στην Μαραθιά με τα σκυλιά και το αμπέλι του. Εκεί συνέγραψε και τα τελευταία του μυθιστορήματα.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ τα συγκροτήματα «Insomnia» (Στέλιος Αρμοντέλης και Δημητρης Κορμοσιώτης) και SmokingHead (Βασίλης Τράπαλης- Κώστας Ανδριόπουλος, Ζαφειροπουλου Μαρία) θα παρουσιάσουν ροκ και έντεχνα τραγούδια.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο της δημοσιογράφου Ελένης Παπαδοπούλου «Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής». Οι «Μικρές ιστορίες μαγειρικής» αποτελούν το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της δημοσιογράφου Ελένης Παπαδοπούλου, που στηρίζεται όμως στο στοιχείο του ρεπορτάζ. Δίπλα στη συγγραφέα, οι συνάδελφοι της, Δήμητρα Διαμαντοπούλου και Ελένη Σκάβδη, θα συζητήσουν μαζί της για… μαγειρική, δημοσιογραφία, γεύσης, ήθη και αισθητική!

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν τέσσερα βιβλιοπωλεία της Αμαλιάδας με οκτώ περίπτερα και 24 εκδοτικούς οίκους, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος