FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιγαν σπίτια με μια κάρτα – Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνες

Ημερομηνία: 06-02-2017 | Συντάκτης:

sullipsi-tsigganas-police

– Σε πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων είχαν κάνει «τζίρο» 12.700 ευρώ

Χρυσές δουλειές έκαναν τον τελευταίο μήνα δύο νεαρές τσιγγάνες στην πόλη του Πύργου. Οι δύο γυναίκες που εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε απόπειρα διάρρηξης, συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αποκαλύφθηκε η δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, οι δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 21 ετών οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου,  όπου αποκάλυψαν τι είχαν κάνει τον τελευταίο μήνα σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στην πόλη του Πύργου. Συνολικά είχαν διαρρήξει έξι σπίτια και η συνολική τους λεία έφτανε τις 12.500 ευρώ, εκ των οποίων οι 12.000 ευρώ αφορούσαν στην αξία κοσμημάτων και 500 ευρώ σε μετρητά.

Αλλά και ο τρόπος που κατάφερναν να μπουν μέσα στα σπίτια άξιος αναφοράς αφού δεν χρησιμοποιούσαν ειδικά εργαλεία, αλλά μια πλαστική κάρτα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ουσιαστικά άνευ αξίας. Οι δύο τσιγγάνες επέλεγαν να δράσουν πρωινές ώρες όπου οι πιθανότητες να μην βρίσκονται οι ένοικοι των διαμερισμάτων στο σπίτι τους ήταν μεγαλύτερες.

Τις δύο γυναίκες είδαν πολίτες στην οδό Φωκίωνος που υποψιάστηκαν τη δράση τους, ενώ επιχειρούσαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο πολυκατοικίας σε κεντρική γειτονιά του Πύργου και κάλεσαν την Αστυνομία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και μάλιστα πολύ πρόσφατα τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες είχαν εξιχνιαστεί από την Ασφάλεια.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος