FOLLOW US: facebook twitter

Άναψε «πράσινο φως» για το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς

Ημερομηνία: 10-12-2016 | Συντάκτης:

xyta-triantafyllias1

Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Πιτσιόρλας σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που αποκόμισαν από τη συνάντηση με το νέο υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα οι εκπρόσωποι του ΦΟΔΣΑ Ηλείας με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο χθες στην Αθήνα. Οι Ηλείοι βρήκαν ανταπόκριση στο αίτημά τους για υποστήριξη της υλοποίησης του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά και εκτιμούν πως πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό.

pitsiorlas-syskepsi

Στο γραφείο του κ. Πιτσιόρλα ο κ. Χριστοδουλόπουλος συνοδευόμενος από το δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό και τον αναπληρωτή δήμαρχο Πύργου Ανδρέα Σκαρτσιάρη, συζήτησαν το θέμα του έργου. Ενημέρωσαν τον υφυπουργό για όλες τις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί και το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα το θέμα και ζήτησαν να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια, με ένταξη του έργου μέσα από το νέο ΣΕΣ – ΕΣΠΑ. Οι Ηλείοι έτυχαν θετικής ανταπόκρισης για το θέμα με τον κ. Πιτσιόρλα σύμφωνα με πληροφορίες να δηλώνει πως θα βοηθήσει στην ένταξη του έργου, επισπεύδοντας τις διαδικασίες. Πλέον οι εκπρόσωποι του ΦΟΔΣΑ Ηλείας αναμένουν την έκδοση της ΚΥΑ που αφορά στον ΠΕΣΔΑ για να καταθέσουν τον φάκελο του έργου για προσυμβατικό έλεγχο.

xristodoulopoulos-xristos2

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε πως «πιστεύω πράγματι ότι ο υπουργός με όσα μας είπε φάνηκε ότι έχει διάθεση να γίνει το έργο. Αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη αλλά είμαστε πλέον αισιόδοξοι για την υλοποίησή του. Για εμάς άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του εργοστασίου» σχολίασε.

Εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σε ότι αφορά το έτερο θέμα που αποτέλεσε και το σκοπό του ταξιδιού στην Αθήνα για τους εκπροσώπους του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, αυτό της αίτησης αναίρεσης της πράξης που δεν ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΦΟΔΣΑ και δήμου Ήλιδας, για τον τρόπο πληρωμής του εργολάβου της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων, χθες συζητήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μετά την ακροαματική διαδικασία, άπαντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τα διαδικαστικά ζητήματα θα ξεπεραστούν και θα προχωρήσει το θέμα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης.

georgiopoulos

Γ. Γεωργιόπουλος: «Αποδείχθηκε πόσο δίκιο είχαμε»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης των τοπικών φορέων για με τον υφυπουργό Οικονομικών αφού τα μηνύματα είναι θετικά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν το εργοστάσιο απορριμμάτων. Ειδικότερα ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε:

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συνάντησης του ΦΟΔΣΑ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Πιτσιόρλα και το πράσινο φως που δόθηκε για την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού για την κεντρική μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (εργοστάσιο) στην Τριανταφυλλιά.

Όταν καταθέσαμε τον Περιφερειακό σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) δεχτήκαμε κριτική απο διάφορες πλευρές για τον ρεαλισμό, την αρτιότητα και την τεκμηρίωσή του. Τώρα αποδείχθηκε πολύ γρήγορα, πόσο δίκιο είχαμε, αφού ο ΠΕΣΔΑ τον οποίο εγκρίναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2 Δεκεμβρίου, έδωσε τη βάση και τη δυνατότητα στο Υπουργείο και στους Δήμους να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.

Όταν πολλοί παλινωδούσαν ανάμεσα σε ιδεοληψίες ή προφάσεις για ΣΔΙΤ ή μη, για δημόσιο έργο ή μη, εμείς επιμέναμε, χάριν των πολιτών, στην ανάγκη να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο μεγαλύτερο χρόνιο πρόβλημα της Ηλείας, και δικαιωθήκαμε. Τώρα πιά όλοι μαζί με τον ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τους πολίτες.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος