FOLLOW US: facebook twitter

Άμεσα οι εξατομικεύσεις για τις ζημιές στις ελιές

Ημερομηνία: 23-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του δήμου Ήλιδας

Στις περιοχές του δήμου Ήλιδας που επλήγησαν από το χαλάζι τις προηγούμενες ημέρες από την κακοκαιρία, βρέθηκαν η επόπτρια του ΕΛΓΑ για την Ηλεία κα Πανταζοπούλου μαζί με συνεργάτη της γεωπόνο από το παράρτημα του οργανισμού στην Πάτρα. Η εικόνα που αποκόμισαν στην περιοδεία τους, είναι αποκαρδιωτική για τους παραγωγούς.

Το κλιμάκιο συνοδεία τοπικών παραγόντων όπως ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, επισκέφθηκε ελαιώνες στο Κρυονέρι, τη Δάφνη, το Γεράκι, το Χάβαρι και τα περίχωρα της Αμαλιάδας. Σε πολλές περιπτώσεις η ζημιά φτάνει το 70-80% της παραγωγής. Ζητούμενο όλων των πληγέντων είναι άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία των εξατομικεύσεων στους ελαιώνες με στόχο να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αποζημιώσεις.

Άλλωστε οι παραγωγοί βρίσκονταν μόλις λίγες ημέρες πριν από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου που σε ανάλογο χρόνο για πληρώνονταν για το λάδι της παραγωγής τους και το εισόδημά τους αυτό χάθηκε. Σε εύλογο χρόνο λοιπόν πρέπει να «τρέξουν» οι αποζημιώσεις ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που επίσης «τρέχουν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος