FOLLOW US: facebook twitter

“Άλμα Ζωής” στα Λεχαινά για τον καρκίνο του μαστού

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:

Μια σημαντική ενημερωτική δράση έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 11 το πρωί το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στο χώρο του ΚΑΠΗ Λεχαινών για πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την πρόληψη στον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, αναφέρθηκαν εκτενώς στη νέα αυτή δράση της δομής. Η Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ελένη Παπά σημείωσε πως “στόχος είναι κάθε γυναίκα της περιοχής μας να πληροφορηθεί για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους”.

Ομιλητές θα είναι ο Γενικός Χειρουργός Απόλλων Ζυγομαλάς, με θέμα «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», η Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια Γεωργία Πανίτσα,  με θέμα «Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο», και η Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος Δ.Σ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας Άννα Γουρζή, με θέμα την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού. Με το τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι συμμετέχοντες πολίτες να θέσουν στους εισηγητές σχετικά ερωτήματα και τυχόν απορίες τους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δωρεάν κλινική εξέταση μαστού σε όσες γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό έχουν εξασφαλιστεί 15 δωρεάν μαστογραφίες σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής και συγκεκριμένα με την «Μαγνητική Πατρών» Παράρτημα Πύργου, το ακτινοδιαγνωστικό ιατρείο του κ. Χρόνη Αριστομένη στα Λεχαινά, με το εργαστήριο της κυρίας Μάντζιου Ευτέρπης στη Γαστούνη και με το ακτινολογικό εργαστήριο της κυρίας Θαλασσινού Μαρίας στην Αμαλιάδα.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για το Κέντρο Κοινότητας Ανδρέας Μίγκος, σχολίασε πως “είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, καθώς είναι καλύτερο να προλαμβάνεις κάτι παρά να το θεραπεύεις. Το Κέντρο Κοινότητας είναι πάντα κοντά στην κοινωνία, προσπαθεί και κάνει δράσεις οι οποίες είναι πάρα πολύ χρήσιμες. Θα μιλήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες και θα γίνει δωρεάν κλινική εξέταση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δηλώσεις συμμετοχή” είπε και ευχαρίστησε και τους γιατρούς και την επιχείρηση που προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας.

Σε δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης τόνισε ότι “…είναι μια πολύ σημαντική δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που γίνεται στα πλαίσια των πολλαπλών δράσεων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας , το οποίο πρωτοπορεί και πάλι και είναι πάντοτε κοντά στους δημότες μας που έχουν προβλήματα και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες. Η δράση αυτή αναφέρεται σε ένα σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας και πιστεύουμε ότι θα έχει συμμέτοχη και ανταπόκριση από τις γυναίκες του Δήμου μας Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι πάντοτε κοντά στους δημότες του και κάνει κάθε προσπάθεια να τους ανακουφίσει και να τους προσφέρει προστασία σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος