FOLLOW US: facebook twitter

Άγιος Βαλεντίνος: Ταξίδια για ερωτευμένους στην Ελλάδα!

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

monemvasia-2

Η πιο ερωτική γιορτή του χρόνου έφθασε και τα ερωτευμένα ζευγαράκια ψάχνουν τον ιδανικό προορισμό για να περάσουν ένα διήμερο γεμάτο έρωτα κάπου στην Ελλάδα!

Φέτος, η ημέρα των Ερωτευμένων πέφτει Κυριακή (14/02) και είναι ό,τι πρέπει για να αδράξεις την ευκαιρία και να κάνεις δώρο στο έτερον ήμισυ ένα διήμερο ταξιδάκι… σε κάποιο υπέροχο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Η ειδυλλιακή Καστροπολιτεία της Λακωνίας, γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ανατολής»είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου.

Ετοιμαστείτε για πολλές βόλτες στο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι, που διανθίζεται από φαναράκια και μπουκαμβίλιες, μικρά μαγαζάκια και μπαράκια και καταλήγει στην Πλατεία του Χριστού Ελκομένου, με το πολυφωτογραφισμένο κανόνι.

petrouli

Περτούλι

Σε υψόμετρο 1090 μέτρων και απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, μετά την Ελάτη, συναντάμε το χωριό Περτούλι.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού αποτελούσε στο παρελθόν τόπο συνάθροισης των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Σήμερα αυτό που κάνει το χωριό να ξεχωρίζει είναι τα γραφικά πέτρινα σπίτια του με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες. Το Περτούλι είναι λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένο από την κοντινή Ελάτη, με λιγότερα αλλά υψηλότερης ποιότητος και αισθητικής καταλύματα.

Διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο το οποίο λειτουργεί στη θέση «Λιβάδια Περτουλίου» με μικρή σχετικά πίστα, που απευθύνεται κυρίως σε λιγότερο έμπειρους σκιέρ εξοπλισμένη όμως με σκί-λιφτ και πρόσφατα με τελεφερίκ.

Το δάσος Περτουλίου είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα δάση ελάτης στην Ελλάδα.

nauplio

Ναύπλιο

Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ’ άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα.

Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας.
Πηγή:Newsbomb

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος