FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι μαζί στον Υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 25-02-2017 | Συγγραφέας:

ds-pyrgou-tei1

Απόφαση στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. – Δριμύτατη κριτική δέχθηκε από την αντιπολίτευση ο δήμαρχος για την πρόσφατη διπλή ήττα

Το θέμα του ΤΕΙ Πύργου μετά τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις από το Υπουργείο Παιδείας, αφού δεν αίρεται όπως είχε αιτηθεί η μεταβατικότητα του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και δεν θα συμπεριληφθεί στα φετινά μηχανογραφικά, απασχόλησε όπως ήταν φυσικό στην προ ημερήσιας συζήτηση, την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.  Μετά από πολύ διάλογο, αποφάσισαν να στείλει επιστολή το Δ.Σ στον υπουργό Παιδείας ζητώντας του συνάντηση επείγουσα παρόντων των Ηλείων  βουλευτών, για να απαιτήσουν την επαναλειτουργία του Τμήματος ΜΜΕ και Πληροφορικής.

Ο δήμαρχος δέχθηκε δριμύτατη κριτική από την αντιπολίτευση γιατί όπως ειπώθηκε δεν στήριξε όπως έπρεπε αυτήν την υπόθεση από την αρχή, καταγγελίες τις οποίες στην πορεία της συζήτησης ο κ. Λιατσής αντέκρουσε, τονίζοντας πως έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει και πήρε εντολή από το δημοτικό συμβούλιο και στις συναντήσεις που είχε με τον Ηλείο υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας να επανέλθει το ΤΕΙ Πύργου στην πρότερα μορφή του πριν το σχέδιο Αθηνά που είναι αυτό που’ βούλιαξε’  το ΤΕΙ. Το μόνο που μένει να κάνουν όπως ειπώθηκε, είναι μια συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό, κάτι όμως που είχε όμως αποφασιστεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση και δεν έγινε τελικώς.

Αρχικά ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ήττα για το ΤΕΙ Πύργου είναι πολύ βαριά γιατί υπήρξε ασθενής διεκδίκηση κι ενώ έβλεπαν τα σύννεφα η δημοτική αρχή επαναπαύτηκε.  Επισήμανε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για την ήττα αυτή και του δημάρχου και όλων και της πολιτικής ηγεσίας του νομού και ζήτησε τις παραιτήσεις τους.

ds-pyrgou-tei

Λανθασμένοι χειρισμοί για το ΤΕΙ

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Καράμπελας, ανέφερε ότι ο μόνος υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος Πύργου που εδώ και δύο χρόνια δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα του ΤΕΙ, με τις δηλώσεις του και τις καταγγελίες του περί απολιθώματος κοκ που όπως ήταν φυσικό δεν θα είχαν καλή κατάληξη. Επίσης κατήγγειλε ότι διαπίστωσε πως η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της προηγούμενης συνεδρίασης για το ΤΕΙ δεν εστάλη ποτέ ουτε στον Υπουργό, ούτε στους βουλευτές, ούτε πουθενά  και χρέωσε την απόλυτη όπως είπε ευθύνη για το «λουκέτο’ που πάει να βάλει το ΤΕΙ στον κ. Λιατσή.

Ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος με τη σειρά του επισήμανε ότι η ήττα είναι διπλή, αφενός γιατί αίρεται η μεταβατικότητα του ΤΕΙ τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας οπότε θα απαξιωθεί και το υπάρχον τμήμα γιατί ποιος φοιτητής θα επιλέξει τον Πύργο από την Πάτρα και αφετέρου γιατί το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ δεν θα είναι στα μηχανογραφικά. Ζήτησε δε από τον κ. Λιατσή, να απαντήσει αν ο κ. Τριανταφύλλου τον είχε ενημερώσει γι αυτό στην πρόσφατη συνάντησή τους και τι επιώθηκε και τόνισε ότι η κοινωνία του Πύργου ‘βράζει’ για το θέμα του ΤΕΙ και δεν ξέρει αν ο δήμαρχος το έχει αντιληφθεί αυτό.

Ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος χαρακτήρισε και αυτός βαριά την ήττα του ΤΕΙ και την ‘χρέωσε΄ κατά κύριο λόγο στον Δημήτρη Μπαξεβανάκη  γιατί όπως είπε φρόντισε να είναι αρεστός στον υπουργό προϊστάμενό του και όχι στην πόλη του.

Τέλος η κ. Άβα Βαγγελάτου τοποθέτησε το θέμα σε μια ευρύτερη βάση, μίλησε για πολλά εκπαιδευτικά κυρίως θέματα, όπως την μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στον Άγιο Ιωάννη και ζήτησε να μη χαθεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήματος για Ειδικό Λύκειο γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία. Ιδιαίτερα καταγγελτική ήταν για πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των πολιτών και έργα καθημερινότητας που δεν γίνονται, τονίζοντας ότι για όλα τα πράγματα υπάρχουν αλληλοκατηγορίες μεταξύ  δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης , ζητώντας να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις γιατί εν τέλει κανείς δεν κάνει τη δουλειά του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, παρά γίνονται όλα για τις εντυπώσεις .

Λαμβάνοντας τελευταίο το λόγο ο δήμαρχος, επισήμανε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται ή αυτά που γράφονται στα χαρτιά, ότι και με τον κ. Μπαξεβανάκη που συναντήθηκε του ζήτησε να φέρουν με ένα άρθρο το ΤΕΙ όπως ήταν πριν το σχέδιο Αθηνά που ήταν εκείνο που έριξε ‘μαύρο’ στο ΤΕΙ, ότι με τον πρόεδρο του ΤΕΙ συζήτησαν και φάνηκε ότι είχαν κοινές θέσεις και εν τέλει δεν πιστεύει ότι υπήρξε κάποιος που δεν θέλησε να  βοηθήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων