FOLLOW US: facebook twitter

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη: Μία ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με 1000 χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα την Δευτέρα στο Καλλιμάρμαρο

Την Ηλεία εκπροσωπεί η Χορωδία Μυρτουντίων Λεχαινών υπό την Δ/νση της μαέστρου Λένας Σουρμελή

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1000 χορωδοί απο 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, την Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο.

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη που θα πάρει διαστάσεις εθνικού γεγονότος και έχει τεθεί  υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ θα παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, εκπροσωπώντας το νομό μας, θα λάβει μέρος και η «Χορωδία Μυρτουντίων», υπό την προετοιμασία  της  Maestra Λένας Σουρμελή που με ενθουσιασμό αποδέχτηκε την πρόσκληση συμμετοχής από τον Maestro Παναγή Μπαρμπάτη, που έχει αναλάβει την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση του εγχειρήματος.

Η «Χορωδία Μυρτουντίων», που το τελευταίο διάστημα εργάστηκε σε πυρετώδεις ρυθμούς για να ανταπεξέλθει,  θα αναχωρήσει την προσεχή Κυριακή προκειμένου να παραστεί μαζί με όλους τους χορωδούς, μουσικούς και σολίστ στην πολύωρη πρόβα  που θα προηγηθεί της ημέρας της παράστασης.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει  ο μεγάλος μας συνθέτης, μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη»,  «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Εκτός από τους 1000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθποιοί  Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος , Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει όχι μόνο να παραστεί, αλλά  και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 211 1010050 / viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt  και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ 

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ:10€


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος