FOLLOW US: facebook twitter

Όλη η Αμαλιάδα χθες στο Καραβάνι της Υγείας!

Ημερομηνία: 29-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεγάλη πορεία για την σωτηρία του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Υγεία

Από τη μαζική συμμετοχή και εκπροσώπηση της κοινωνίας, χαρακτηρίστηκε το «Καραβάνι της Υγείας» που χθες πέρασε και από την Αμαλιάδα. Τα συνεχιζόμενα «χτυπήματα» στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και σε άλλες ανάλογου μεγέθους νοσηλευτικές μονάδες, ανά την Ελλάδα, οδήγησαν την ΠΟΕΔΗΝ να διοργανώσει το πρώτο καραβάνι, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Παρά τη μεγάλη ζέστη εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πύλη του νοσοκομείου Αμαλιάδας, έως τον κόμβο Παπακασελά της ΕΟ Πατρών – Πύργου, που πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για λίγη ώρα.

Αγρότες με τρακτέρ, ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους, δικυκλιστές, επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους, εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας Υγείας, όχι μόνο από την Αμαλιάδα και τον Πύργο, αλλά όλη την Ηλεία και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτ. Ελλάδας, πολίτες του νομού, δημιούργησαν ένα ανθρώπινο ποτάμι που ξεχύθηκε στο κέντρο της Αμαλιάδας για να διατρανώσει το αίτημα για διατήρηση και αναβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Τα τρακτέρ των αγροτών της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, είχαν «στολιστεί» ανάλογα διακωμωδώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Καμμένο, τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, τον υφυπουργό κ. Πολάκη και άλλους από το κυβερνητικό σχήμα.

Παρόντες στη μεγάλη κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας, του δήμου Ήλιδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, εκπρόσωποι του δήμου Ήλιδας, όπως ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας κ. Νικολακόπουλος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τζουλέκης, Παναγιωτόπουλος, Μαυρικός και Ζάρρας, οι πρόεδροι του Εμπορικού, του Ιατρικού, του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ.κ. Σιαψάλης, Τσαούσης και Κυπρούλης κ.α.

«Διαδηλώνουμε για την σωτηρία του Νοσοκομείου»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε πως«… χιλιάδες πολίτες της Αμαλιάδας μαζί με ΠΟΕΔΗΝ διαδηλώσαμε για την σωτηρία του νοσοκομείου. Είναι σαφές πια ότι η Κυβέρνηση πάνω από την ζωή των ασθενών, βάζει τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ανακοινώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, τα στοιχεία του προϋπολογισμού, που δείχνουν ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα τα πέτυχαν για ακόμη μία φορά μειώνοντας κατά 140 εκ. ευρώ τις δαπάνες στα νοσοκομεία. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να αναδιοργανώσει τον υγειονομικό χάρτη, όχι βάσει των αναγκών των πολιτών για υπηρεσίες υγείας, αλλά προκειμένου να επιτύχει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Στα τμήματα επειγόντων οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται πολλές ώρες, οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν και πόσα άλλα θα συμβούν. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ένα ιστορικό νοσοκομείο, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε προσωπικό και εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο να μην έχει αξονικό τομογράφο. Θέλουν να το κλείσουν, όμως δεν θα τους περάσει. Οι πολίτες της Αμαλιάδας με όλους εμάς θα αγωνιστούμε να το σώσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος δήλωσε πολύ συγκινημένος με τη συμμετοχή όχι μόνο του λαού της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής. «Είναι ευαισθητοποιημένος ο κόσμος, αλλά είμαι κυρίως συγκινημένος από την συμμετοχή των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Πέρα από το προσωπικό ασφαλείας  όλοι οι συνάδελφοι ήταν σήμερα στο δρόμο, ακόμη και από εφημερίες, τους αξίζουν συγχαρητήρια, τους αξίζει ένα καλύτερο αύριο, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον πολίτη και για την δουλειά τους. Να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να υποβαθμίσουν και να κλείσουν το νοσοκομείο, σε όλους αυτούς που υπηρετούν την Κυβέρνηση μέσα από όλα τα αξιώματα και τις βαθμίδες, ότι και να κάνουν, ο κόσμος, οι εργαζόμενοι, δεν τους φοβούνται. Στο τέλος να είναι σίγουροι θα ηττηθούν. Θα νικήσει η δύναμη των εργαζομένων και των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος