FOLLOW US: facebook twitter

Όλα σε 120 δόσεις

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ποιους αφορά, πώς «μπαίνεις» στη ρύθμιση

Δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα Ταμεία σε έως 120 δόσεις, ανάλογα με το υπόλοιπο του διαθέσιμου εισοδήματός τους κάθε μήνα, προβλέπει η νέα ρύθμιση που εμπεριέχεται στον νόμο περί εξωδικαστικού μηχανισμού. O εξωδικαστικός συμβιβασμός ξεκινάει από τις Αυγούστου και περιλαμβάνει χρέη προς την Εφορία, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά  ταμεία ακόμη και τους δήμους.

Το μέρος των χρεών το οποίο δεν μπορεί να εξοφληθεί ούτε με δόσεις, αλλά ούτε και με δήμευση περιουσίας, θα διαγράφεται.

Το κλειδί για την έναρξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα είναι διασυνδεδεμένη με όλους τους μεγάλους πιστωτές όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ο ΕΦΚΑ στην οποία θα περιλαμβάνονται οι οφειλές για τις οποίες θα ζητείται ρύθμιση.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 3 Αυγούστου για τις πρώτες αιτήσεις. Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό βασίζονται οι ελπίδες για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για όσους χρωστούν σε εφορία και ταμεία. Πάνω από τους μισούς Ελληνες χρωστούν στην εφορία (1,6 εκατ. έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα) και 315.000 πολίτες οφείλουν πάνω  από 5.000 ευρώ.

Ολες οι τράπεζες έχουν αποφασίσει να προσφέρουν έναν ενιαίο τύπο ρύθμισης για οφειλές έως 50.000 ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το capital, είναι καταρχήν η συνεκτίμηση της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη ο οποίος επιθυμεί να εξοφλήσει οριστικά τα χρέη του.

Πηγή: Thetoc.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος