FOLLOW US: facebook twitter

Ψάχνουν τον Άγιο Βαλεντίνο στο διαδίκτυο

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

agios-valentinos-diadiktio

Τον… έρωτα μέσω διαδικτύου αναμένεται να αναζητήσουν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να μην τους βρει μόνους η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να χαροποιεί ιδιαίτερα τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες γνωριμιών, οι οποίες περιμένουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών να θελήσει να βρει το ταίρι του μέσω των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η match.com, που ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί την μεγαλύτερη ιστοσελίδα γνωριμιών στη Βρετανία, με 1,6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε η ίδια η επιχείρηση στη δημοσιότητα, οι εγγραφές παρουσιάζουν αύξηση περίπου κατά 130%.

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Yougon δείχνει ότι ένα στα πέντε ζευγάρια έχει βρει σύντροφο μέσω κάποιας διαδικτυακής υπηρεσίας.

Επιπλέον, με πρόσφατη έρευνα του ελληνικού Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, το 45,6% των χρηστών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης φλερτάρει online, ενώ ένα 10% αναζητά αποκλειστικά ερωτική γνωριμία. Παράλληλα, το 27,9% των Ελλήνων χρηστών παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί σελίδες γνωριμιών για εύρεση συντρόφου.

Η ….εμπορικότητα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι τέτοια μέρα κάθε χρόνο δαπανώνται μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για παράδειγμα, μόνο στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι η οικονομία θα τονωθεί τη φετινή χρονιά με 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με τον κάθε καταναλωτή να αναμένεται να δαπανήσει κατά μέσο όρο 95 ευρώ για τον σύντροφο του.

Ακόμη, χαρτοβιομηχανίες αναφέρουν ότι κάθε χρονιά στις ΗΠΑ πωλούνται περίπου 72 εκατομμύρια κάρτες, ενώ μια διαφορετική έρευνα έδειξε ότι την 14η Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται περίπου 220.000 προτάσεις γάμων.

Ελεύθερη σχέση αντί για μονογαμία!

Ένα φαινόμενο που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια είναι αυτό των λεγόμενων σχέσεων polyamourous, στις οποίες συμμετέχουν συνειδητά περισσότεροι από δύο… ερωτικοί σύντροφοι.

Πριν από μερικά χρόνια, η φυσιολογική κατάληξη μιας ερωτικής σχέσης ήταν ο γάμος και η οικογένεια, ωστόσο πλέον πολλά ζευγάρια πειραματίζονται με εναλλακτικές μορφές, όπως είναι οι πολυγαμικές ή ανοιχτές σχέσεις.

Η συγκεκριμένη μόδα έχει κάνει την εμφάνιση της στο Χόλιγουντ, με αστέρες όπως ο Γουίλ Σμιθ και η Σκάρλετ Γιόχανσον να παραδέχονται πως η μονογαμία δεν τους εκφράζει.

Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση αλλά και στην αποδοχή αυτών των σχέσεων έπαιξαν, σύμφωνα με ψυχολόγους, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οι ιστοσελίδες γνωριμιών.

Στο τέλος… αναζητούν συναισθηματική ασφάλεια

Μπορεί η νέα …μόδα να θέλει τα ζευγάρια πιο απελευθερωμένα και με λιγότερα ταμπού, ωστόσο οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων παραμένει σημαντικό.

Ιδιαίτερα μετά από κάποια χρόνια τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες αρχίζουν να αναζητούν την… αδελφή ψυχή τους.
πηγή:bombplus

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος