FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Χριστοδουλόπουλος: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους μαθητές του δήμου μας»

Ημερομηνία: 11-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xristodoulopoulos-xristos2

Δήλωση δημάρχου Ήλιδας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό που θα τελεστεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ήλιδας, προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί δάσκαλοι, φίλοι γονείς και κηδεμόνες.

Ξεκινάει για εσάς μία ακόμα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα και αισιοδοξία. Μία σχολική χρονιά, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, θα πρέπει να σηματοδοτεί το μέλλον και το νέο που έρχεται.

Για όλους εμάς η παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενός σχεδίου με κέντρο των άνθρωπο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης προοπτικής για την τοπική κοινωνία.

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν από τους τομείς προσφοράς του κράτους προς το κοινωνικό σύνολο, θα τολμούσα να πω ότι ο χώρος της παιδείας είναι από τους σημαντικότερους -αν όχι ο σημαντικότερος- γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.

Η παιδεία ήταν και είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, που βοηθάει να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι γνώσεις, οι δυνατότητες και οι δεξιότητές σας, μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Η παιδεία όμως δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων. Αποκτά νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Αυτή η διάσταση αποκτά μεγαλύτερη σημασία σήμερα που βιώνουμε μια διαφορετική κοινωνία, αυτή της γρήγορος και ανέξοδης ψηφιακής γνώσης, γεγονός που καθιστά τη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση που αποκτά το παιδί από το σχολειό, απολύτως απαραίτητη.

Απαραίτητη, επίσης, για ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ζωής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και πολλά άλλα, που μόνο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μπορούν να διδάξουν.

Ο Δήμος Ήλιδας κάνει ότι είναι δυνατό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων μας, εκπονώντας ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο που μέσω των σχολικών του επιτροπών και με την αμέριστη συμπαράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας, εφαρμόζεται με την ελάχιστη δυνατή απόκλιση.

Για τη φετινή χρονιά και με τα πενιχρά κονδύλια που μπορούμε να διαθέσουμε, τους τελευταίους μήνες και αφού έληξε η περσινή σεζόν, ξεκινήσαμε τις εργασίες ώστε τυχόν παραλείψεις να διορθωθούν και να λειτουργήσουν τα σχολεία της Ήλιδας με τον καλύτερο τρόπο.

Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με της επιτυχίες τους και η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει ένα ακόμα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της μόρφωσης.

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος