FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Χριστοδουλόπουλος: Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής φέτας

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σημαντικό ψήφισμα από τον δήμο Ήλιδας με πρωτοβουλία Χριστοδουλόπουλου

Ένα σημαντικό ψήφισμα –το οποίο εστάλη ήδη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να προωθηθεί σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές– εισηγήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου πάρθηκε έπειτα από κοινό αίτημα τοπικών φορέων, κτηνοτρόφων, παραγωγών και τυροκόμων, προκειμένου να διασφαλιστούν και να προφυλαχτούν τα δικαιώματα της Ελληνικής φέτας, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), στο πλαίσιο της υπό διαβούλευση διατλαντικής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου (CETA) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης  και Αμερικής – Καναδά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του ο κ. Χριστοδουλόπουλος: «Με το συγκεκριμένο αίτημα για προστασία όλων των ελληνικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων παραγωγών, των κτηνοτρόφων και των τυροκόμων και κατ’ επέκταση και των Ηλείων κτηνοτρόφων και τυροκόμων».

Εν συνεχεία αφού ανέλυσε στο σώμα τους λόγους για τους οποίους έφερε το συγκεκριμένο ψήφισμα προς ψήφιση ανέφερε τα εξής: «Με το ψήφισμα αυτό θα πρέπει να δείξουμε όλοι την ευαισθησία μας πάνω στα κρίσιμα αυτά ζητήματα για την αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή μας.

Συγκεκριμένα μέσω αυτού εφιστούμε την προσοχή στους βουλευτές και:

α) τους επισημαίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (CETA) μεταξύ Ε.Ε. και Αμερικής – Καναδά

β) εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη στάση όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών που ψήφισαν τη διατλαντική συμφωνία (CETA) στο Ευρωκοινοβούλιο, βάσει του οποίου εντός του 2017 αναμένεται να έλθει προς ψήφιση η CETA και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

γ) καλούμε την Ελληνική αντιπροσωπεία να λάβει υπ’ όψιν της τη θέση των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Ήλιδας και να μην ψηφίσει τη CETA, παραπέμποντάς την σε εκ νέου διαπραγμάτευση, για να διασφαλιστεί πλήρως η προστασία όλων των ελληνικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης. Αυτών των ιδιαίτερα ποιοτικών προϊόντων που αποτελούν την ιστορική παραγωγική και πολιτιστική βάση της χώρας.

Ειδικότερα για την ελληνική φέτα, καλούμε τους βουλευτές να διασφαλίσουν την παγκόσμια αναγνώρισή της, ως ελληνικό Προϊόν ΠΟΠ, που συμβάλλει στην παραγωγική και πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος