FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς τα PZL θα περάσει και η φετινή αντιπυρική περίοδος για την Ηλεία

Ημερομηνία: 23-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Στην Π.Υ. Πύργου ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Αρκετά ενισχυμένη από πυροσβεστικά μέσα χαρακτήρισε την Ηλεία και τη Δυτ. Ελλάδα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, κατά την επίσκεψή του χθες το απόγευμα στην Π.Υ. Πύργου. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την ηγεσία των υπηρεσιών του νομού, αλλά και το προσωπικό, να μιλήσει με τους πενταετείς και να ακούσει τα αιτήματα των συνδικαλιστών.

Ο κ. Καπέλιος τόνισε πως σε ότι αφορά τα εναέρια μέσα, που αποτελούν μόνιμο βραχνά στην περιοχή μετά την απομάκρυνση των PZL, η δύναμη θα είναι η ίδια με τα δύο Canadair και το πολύ σημαντικό όπλο, το ελικόπτερο Eriksson..

Ενισχυμένη η Δυτ. Ελλάδα

Όπως τόνισε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μιλώντας στους δημοσιογράφους, «… με τα εναέρια δεν έχετε πρόβλημα. Τα PZL δεν θα έρθουν στην Ηλεία. Ότι ίσχυσε και πέρυσι θα ισχύει και φέτος. Η διασπορά των εναέριων μέσων είναι με βάση την κάλυψη των περιοχών. Στη Δυτική Ελλάδα έχετε μεγάλη κάλυψη.

Έχετε πρώτα από όλα ένα Eriksson που δεν το έχουν άλλες περιοχές. Και αυτό μόνο φτάνει. Αλλά και τα Canadair είναι πολύ καλά στο έργο τους. Είστε μια περιοχή που έχετε δύο σημαντικά εργαλεία. Σε σχέση με άλλες περιοχές που δεν έχουν καθόλου, ή η Μεσσηνία που έχει μόνο PZL ή περιοχές όπως η Θεσσαλία χωρίς εναέρια, εδώ είστε ευνοούμενοι» εξήγησε. Από την άλλη επισήμανε πως οι πυρκαγιές δεν είναι μόνο φαινόμενο της Πελοποννήσου, όπως στο παρελθόν. Πλέον, είπε, υπάρχουν μεγάλες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο επίπεδο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτ. Ελλάδας το χαρακτήρισε πολύ καλό. «Οι υπηρεσίες της Δυτ. Ελλάδας, είναι υπηρεσίες με πολύ κόσμο και εξοπλισμό, σε σχέση με άλλες περιοχές. Αρκετό και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό με αξιόπιστα αυτοκίνητα καλής τεχνολογίας. Είναι μια περιοχή που προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό.

Αν βάλουμε και τον παράγοντα άνθρωπο, όπου υπάρχουν συνάδελφοι με επαγγελματισμό και ανθρωπιά, νομίζω ότι η κάλυψη είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό» είπε ο κ. Καπέλιος, που συμπλήρωσε πως από την Αθήνα θα παρακολουθείται όλη η Ελλάδα μέσα από ένα ειδικό σύστημα διαχείρισης – εντοπισμού για τις πυρκαγιές που θα παρουσιαστεί στο επόμενο διάστημα επίσημα.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος άκουσε τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης να εκφράζουν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον και θέλησε να τους καθησυχάσει, ενώ μίλησε για το καλό κλίμα συνεργασίας, πάνω στο οποίο βασίζεται και η αντιμετώπιση των περιστατικών. Μάλιστα τόνισε πως ο εκάστοτε Αρχηγός πρέπει να εμπνέει το προσωπικό σε μια ομαδική δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος επισήμανε από την πλευρά του πως, το προσωπικό εργάζεται ιδιαίτερα σκληρά κάθε καλοκαίρι με αυξημένο αίσθημα καθήκοντος για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου προσέφερε στον Αρχηγό ένα εξαιρετικό ομοίωμα παλαιού πυροσβεστικού οχήματος σε ειδική προθήκη και χαρακτήρισε τιμητική την επίσκεψή του κ. Καπέλιου στο νομό. Δήλωσε πως έχει στηρίξει αιτήματα που έχουν θέσει οι συνδικαλιστές ώστε να μην υπάρξουν μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και χαριτολογώντας την ώρα που προσέφερε το δώρο, ζήτησε τη χορηγία ενός πυροσβεστικού οχήματος στο μέλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος