FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς άδεια η «τελετή» Σώρρα στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Σχόλια

sorras

Toυ Δημήτρη Τερζή

Η παρουσία του Αρτέμη Σώρρα και περίπου 300 οπαδών του πριν από λίγες μέρες στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου προχώρησαν σε δρώμενο με επίκληση προς τον Δία και άλλους ολύμπιους θεούς, προκάλεσε την αντίδραση του Ποταμιού. Ο βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας να μάθει «ποιος αρμόδιος έδωσε (αν έδωσε) άδεια να λάβει χώρα η εκδήλωση του κ. Σώρρα και των υποστηρικτών του εντός του αρχαιολογικού χώρου και αν γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ότι θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους εκδήλωση. Εάν ναι, με ποια κριτήρια αποφασίζει ποιες εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν στον χώρο αυτό και ποιες όχι;».

Σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.» στην Ολυμπία, η εκδήλωση έγινε ξαφνικά και κανείς δεν μπορούσε να την προβλέψει, μιας και σχεδόν καθημερινά συρρέουν στον χώρο χιλιάδες τουρίστες με πούλμαν. Κάπως έτσι βρέθηκαν στον χώρο και οι οπαδοί της οργάνωσης του Σώρρα, «Ελλήνων Ελευσις», πληρώνοντας κανονικά εισιτήριο για να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο, όπως μας ενημέρωσαν από το υπουργείο Πολιτισμού. Αδεια για τελετή στον χώρο ούτε ζητήθηκε και φυσικά δεν δόθηκε. Παρ’ όλα αυτά, μόλις έγινε αντιληπτή η δραστηριότητά τους απ’ τους φύλακες, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο έχοντας διακριτική παρουσία και δίχως να χρειαστεί να επέμβει. Οταν το σχετικό δρώμενο έληξε, ο ΑρτέμηςΣώρρας και οι οπαδοί του αποχώρησαν απ’ τον χώρο. Οι ίδιες πηγές απ’ την περιοχή μάς ανέφεραν ότι ανάμεσα στους 300 ήταν και γνωστοί επιχειρηματίες του Πύργου.

Οι οπαδοί της οργάνωσης «Ελλήνων Ελευσις» πλήρωσαν εισιτήριο για να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο

Η «Αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα-Ελλήνων Ελευσις», όπως αυτοπροσδιορίζεται η οργάνωση, άνοιξε πρόσφατα γραφεία και στην Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», θέλησαν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους ζητώντας ραδιοφωνικό χρόνο απ’ την τοπική ΕΡΑ, πράγμα το οποίο τελικά δεν έγινε. Ανθρωποι της περιοχής λένε πως δεν γνωρίζουν αυτούς που απαρτίζουν την ομάδα του Σώρρα στην Ολυμπία, αν και κάποιοι εξ αυτών λένε δεξιά και αριστερά πως η καταγωγή τους είναι από γειτονικά χωριά.

Στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της ομάδας δόθηκε χθες απάντηση προς τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν για να πάμε να τελέσουμε τιμή σε όποιον χώρο Ελλάνιο θέλουμε των ομομητρίων προγόνων μας».

Παράλληλα, τον ενημερώνουν πως ανάλογες τελετές έχουν πραγματοποιήσει στους Δελφούς, τη Δωδώνη, την Επίδαυρο, όπως επίσης και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος