FOLLOW US: facebook twitter

«Χρυσό» μετάλλιο για τον Διονύση Αδαμόπουλο

Ημερομηνία: 07-03-2017 | Συντάκτης:

mathimatika-dionisis-vraveysi

Δύο Ηλείοι μαθητές χαράσσουν πορεία για την Βαλκανιάδα Μαθηματικών! Υπερηφάνεια στο 4ο γυμνάσιο και 3ο γυμνάσιο Πύργου  

Και αργυρό για τον Δημήτρη Αδαμόπουλο από το 3ο γυμνάσιο Πύργου στον «Αρχιμήδη»

Πορεία για την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη στην Αθήνα, έχουν χαράξει δύο μαθητές Γυμνασίου από τον Πύργο, αποδεικνύοντας την αγάπη, το ενδιαφέρον  και την ενασχόλησή τους για την επιστήμη των Μαθηματικών. Δύο μυαλά- ξυράφια, δύο έφηβοι που πέρα από τις κλασικές ανησυχίες της ηλικίας τους, έχουν επιδείξει ιδιαίτερη έφεση στα μαθηματικά. Ο ένας, είναι ο Διονύσης Ν. Αδαμόπουλος, μαθητής της Γ. τάξης του 4ου Γυμνασίου Πύργου που  πήρε την πρώτη θέση και μοιράστηκε το χρυσό βραβείο μαζί με άλλους 4 ακόμη συμμαθητές του από άλλα γυμνάσια της χώρας στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα στον μαθηματικό διαγωνισμό Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και προχωρά με αξιώσεις για την διεκδίκηση μιας εκ των 6 θέσεων Πανελλαδικά στην Ομάδα Βαλκανιάδας Μαθηματικών!  Ο Διονύσης έχει αρκετές διακρίσεις στα Μαθηματικά σε διάφορα επίπεδα από μικρή ηλικία και πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό, σε πανελλήνια κλίμακα κατέκτησε την 17η θέση Παεναλλαδικά και έφτασε μια ανάσα από την Βαλκανιάδα. Φέτος όμως έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες, γιατί στην γενική κατάταξη είναι στο top και συμψηφιστικά η βαθμολογία του είναι πολύ υψηλή, ενώ έχει πλέον και συσσωρευμένη εμπειρία.

mathimatika-dionisis-xruso-metalio

Ο δεύτερος είναι ο Διονύσης Αδαμόπουλος από το 3ο γυμνάσιο Πύργου, μαθητής της Β΄ γυμνασίου, ο οποίος πήρε το αργυρό μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό του «Αρχιμήδη», στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και ήρθε δεύτερος μεταξύ άλλων 11 συμμαθητών του και θα δώσει και εκείνος εξετάσεις στον ίδιο προκριματικό Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθηματικών για μια θέση στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ενώ και εκείνος έχει διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς μαθηματικών.

mathimatika-dionisis-adamopoulos-vraveio

Δύο εξόχως σημαντικές διακρίσεις όχι μόνο για τους ίδιους τους μαθητές αλλά και για τα σχολεία τους, το 4ο Γυμνάσιο Πύργου που έχει μια παράδοση επιτυχιών σε τέτοιους μαθητικούς διαγωνισμούς αλλά και για το 3ο Γυμνάσιο Πύργου, που αποδεικνύει ότι πέρα από το φυσικό ταλέντο των παιδιών και την ενασχόλησή τους με τα μαθηματικά και τα σχολεία κάνουν πολύ καλή δουλειά στο επίπεδο της εκπαίδευσης. Δύο μαθητές από δύο σχολεία της Περιφέρειας, που έχουν να συναγωνιστούν δεκάδες άλλους συμμαθητές τους και σχολεία μεγάλων πόλεων και βεβαίως της πρωτεύουσας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε όπως προαναφέραμε την 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία έλαβαν μέρος 430 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (12 Νοεμβρίου 2016, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (28 Ιανουαρίου 2017, διαγωνίσθηκαν 3300 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). Οι επιτυχόντες, μεταξύ των οποίων ο Διονύσης και ο Δημήτρης Αδαμόπουλος,  βραβεύθηκαν στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την επόμενη μέρα, την Κυριακή.

mathimatika-dimitris-3ogumnasio-purgou

Χαρά και αγωνία για την συνέχεια

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος μιλώντας στην Πρωινή για την «χρυσή» του διάκριση, δεν κρύβει τη χαρά του για τη βράβευσή του, αλλά και την αγωνία του για τον επόμενο διαγωνισμό που θα του δώσει το εισιτήριο για την ομάδα της Βαλκανιάδας Μαθηματικών. «Πιστεύω φέτος να τα καταφέρω, έχω το πλεονέκτημα της βαθμολογίας, της ηλικίας, γιατί συναγωνίζομαι με παιδιά β΄και γ΄γυμνασίου και έχω πλέον και εμπειρία από τον περσινό διαγωνισμό. Κάνω ήδη εντατική προετοιμασία, γιατί με ενδιαφέρει να κατακτήσω μια θέση στην 6άδα για την Βαλκανιάδα Μαθηματικών».

Ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, πιο χαλαρός και λόγω ηλικίας, μας λέει ότι ασχολείται με τα μαθηματικά από χόμπι, δεν κάνει γενικώς καμία προετοιμασία και είναι έτοιμος να απολαύσει την νέα του εμπειρία στα προκριματικά για την Βαλκανιάδα, ενώ όπως όλα δείχνουν θα έχει και εκείνος μια λαμπρή πορεία στα μαθηματικά.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος