FOLLOW US: facebook twitter

Χρηματοδότηση έργων στην Ηλεία για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 4 Ιουνίου

Ημερομηνία: 01-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες σε Δήμους της Ηλείας, τον περασμένο Φεβρουάριο, θα απασχολήσει μεταξύ άλλων τη  συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 3μμ.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην Ηλεία.

Χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία

Συγκεκριμένα την πρόταση για χρηματοδότηση προς αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία στις 28 Φεβρουαρίου 2018, σε Δήμους της Ηλείας, θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Ειδικότερα ο κ. Καρπέτας θα εισηγηθεί την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων, προϋπολογισμού 4.175.000 ευρώ, με ένταξη  στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  2018, μέσω των δύο υποέργων:

-Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως ΠΕ Ηλείας,  προϋπολογισμού 1.615.000 ευρώ.

-Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία εντός των ορίων του Δήμου Κρεστένων-Ανδρίτσαινας ΠΕ Ηλείας,2.560.000 ευρώ.

Ενέργειες Περιφέρειας για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία

Εξάλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος θα ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία, τα ξημερώματα της 6ης  με 7η Μαΐου 2018, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές και να υπάρξουν φαινόμενα καθιζήσεων και κατολισθήσεων, στους πρώην Δήμου Ωλένης και του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος