FOLLOW US: facebook twitter

Χαρίτσης: Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με 11 εκατ. ευρώ για την Ηλεία

Ημερομηνία: 29-12-2017 | Συντάκτης:

Δύο έργα και μια μελέτη που φέρουν την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης. Δύο πάγια αιτήματα του νομού και μια έκτακτη βοήθεια αποκατάστασης συνθέτουν την εικόνα των «πρωτοχρονιάτικων μποναμάδων» για το νομό, που φτάνουν τα 11 εκατ. ευρώ. Ο κ. Χαρίτσης τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις και προχωρά η μελέτη για το δρόμο Αρχ. Ολυμπίας – Βυτίνας – Τρίπολης, το έργο του πρώτου τμήματος του παραλιακού δρόμου της Ηλείας στο δήμο Πηνειού και χρηματοδοτούνται τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του 2016 σε τέσσερις δήμους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος ανακοίνωσε την υπογραφή χρηματοδότησης της μελέτης του δρόμου – ονείρου για την Ηλεία, που ενώνει τον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία με την Βυτίνα και την Τρίπολη. «Αυτή η μελέτη καρκινοβατούσε εδώ και 20 χρόνια. Είχε φτάσει στο μέσον της διαδρομής υλοποίησής της και τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν σε τέλμα, «παγωμένη» στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών. Πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε έναν αγώνα να πείσουμε το υπουργείο πως ο δρόμος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την οικονομία της περιοχής, την καθημερινότητα των πολιτών στη Γορτυνία, την Αρκαδία και την Ηλεία…» ανέφερε.

Με την υπογραφή του υπουργού στις 21/12 χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση και η ωρίμανση της μελέτης για το τμήμα από το Λούβρο έως τη διασταύρωση των Λουτρών Ηραίας, στη μελέτη οδικού άξονα Τρίπολης, Βυτίνας, Αρχ. Ολυμπίας και το τμήμα παράκαμψης Λαγκαδίων, με προϋπολογισμό 3.185.000 ευρώ. «Αυτή η μελέτη πρέπει επιτέλους να τελειώσει και σε περίπου ενάμιση χρόνο που θα ολοκληρωθεί θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. Μια παρακαταθήκη για όποιους συνεχίσουν από αυτή εδώ τη θέση, για την Ηλεία και την Αρκαδία, να διεκδικήσουν τους πόρους από το επόμενο ΕΣΠΑ, από εθνικούς πόρους, τμηματικά ή συνολικά να γίνει αυτό το μεγάλης προοπτικής έργο» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Το πρώτο έργο που υπέγραψε τη χρηματοδότηση με πέντε εκατ. ευρώ ο κ. Χαρίτσης είναι ο παραλιακός δρόμος της Ηλείας και το πρώτο τμήμα στα όρια του δήμου Πηνειού, από το Αρκούδι έως τη Γλύφα. Η δεύτερη φάση έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2018, επίσης με πέντε εκατ. ευρώ. «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, έχουμε μια ώριμη μελέτη, τη χρηματοδότηση για το πρώτο τμήμα και τη διαβεβαίωση για άλλα πέντε εκατ. για το δεύτερο τμήμα από τη Γλύφα έως το Παλαιοχώρι. Ξεκινάμε καλά… Ο κ. Kαστρινός που βοήθησε πάρα πολύ πιέζοντας και είναι ευχαριστημένος με την εξέλιξη. Μαζί θα προχωρήσουμε για την υλοποίηση» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπέγραψε την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των αποκαταστάσεων των ζημιών στους τέσσερις δήμους της Ηλείας που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2016, τους δήμους Πύργου, Πηνειού, Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η Π.Ε. Ηλείας είχε ζητήσει το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ, αίτημα που ικανοποιήθηκε πλήρως και αυτά τα χρήματα θα δαπανηθούν στις πληγείσες περιοχές για αποκαταστάσεις στις υποδομές και το οδικό δίκτυο, όπως και σε καθαρισμούς ποταμών, ρεμάτων και χειμάρρων που κινδυνεύουν από νέα πλημμυρικά φαινόμενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος