FOLLOW US: facebook twitter

Χαμόγελα και συγκίνηση στην απονομή πτυχίων για 105 απόφοιτους του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ

Ημερομηνία: 09-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Με τα χαμόγελα να κυριαρχούν αλλά και με ισχυρές δόσεις συγκίνησης για το «τέλος» της φοιτητικής τους ζωής, 105 πτυχιούχοι του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ &ΤΜ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, ορκίστηκαν και έλαβαν το πτυχίο τους, έχοντας δίπλα τους, γονείς και φίλους.

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, η πρόεδρος του τμήματος Δρ. Αναστασία Ζαφειροπούλου, συγκίνησε και συγκινήθηκε με την ομιλία της καθώς έκανε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την ίδρυση του τμήματος, επισημαίνοντας πως το ΤΕΙ πρέπει να μείνει στον Πύργο και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

«Το ΤΕΙ Πύργου ιδρύθηκε το 2013 με μηδενικό εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, σήμερα το τμήμα έχει γραμματεία και τέσσερις μόνιμους καθηγητές. Έχουμε 1600 φοιτητές και περιμένουμε άλλους 230 φέτος. Το ΤΕΙ είναι πηγή πολιτισμού και ανάπτυξης και θέλει το ανάλογο αγκάλιασμα από την τοπική κοινωνία. Θέλουμε συμπαραστάτες τις αρχές και την κοινωνία. Το θέλουμε στον Πύργο το τμήμα».

«Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σας»

Στην κρίση, την παιδεία, την ευθύνη και την ελπίδα, αναφέρθηκε στην ομιλία του, που άγγιξε ευαίσθητες χορδές, ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Γιώργος Παναγιωτόπουλος, συγχαίροντας καταρχήν τους αποφοίτους, τους γονείς αλλά και τους καθηγητές για την επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών τους. «Άλλη μια προσπάθεια  έφτασε στο τέλος της, άλλη μια γενιά φοιτητών καλείται  να ενταχθεί στην ενεργό ζωή. Κι αυτό αποτελεί μόνο την αρχή… Είναι η  πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής τους! Η εποχή που διανύουμε, προοιωνίζει σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να διαφοροποιήσουν τις προοπτικές του τόπου μας, φθάνει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την νοοτροπία μας, να σκεφθούμε διαφορετικά και να ενεργήσουμε τολμηρά. Να οραματιστούμε χωρίς παρωπίδες, για να πετύχουμε μεγαλεπήβολους αλλά υλοποιήσιμους στόχους, τόσο για την εκπαίδευση, όσο για την κοινωνία και τον τόπο γενικότερα. Κάθε άνθρωπος αξίζει όσο οι γνώσεις του και οι σκέψεις του, η διάνοια και το ήθος του. Νιώθω την αντανάκλαση των συναισθημάτων σας, βλέπω τη χαρά σας, αλλά διαβάζω και τον προβληματισμό σας και την αγωνία σας. Μη δεχτείτε συγγνώμη από κανέναν. Πάρτε την ομίχλη από μπροστά σας, φυσώντας δυνατά. Διαφωνήστε, αμφισβητήστε. Ανατρέψτε καθετί που αποτελεί μέρος ενός θεάτρου σκιών και δημιουργήστε τον δικό σας οδικό χάρτη ζωής. Νοηματοδοτείστε την ελπίδα. Γίνεται μαχητές  και θα  φτάσετε στη νίκη…».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ηλείας, π. Ηλίας Παπαγγελής, ο περιφ. σύμβουλος Λ. Αριστειδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος και ο επικεφαλης της πρααταξης «Οραμα Δημιουργίας» Γ. Αργυρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος