FOLLOW US: facebook twitter

Φυσικοί σύμμαχοι στην καθαριότητα

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

xidi

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί σύμμαχοι στην καθαριότητα του σπιτιού που δεν επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον. Η φύση έχει τελικά μια λύση για όλα και κρατήστε μακριά τα χημικά προϊόντα καθαρισμού. Σώστε την υγεία σας, των παιδιών σας, το περιβάλλον αλλά και τον προϋπολογισμό του σπιτιού σας με απλά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας με απροσδόκητα φυσικά καθαριστικά που υπάρχουν στην κουζίνα.

Ξύδι
Για τους νεροχύτες: Διαλύστε μισή κούπα ξύδι σε 4 – με 5 λίτρα ζεστού νερού και καθαρίστε τους νεροχύτες και τις επιφάνειες της κουζίνας σας.
Για τα κεραμικά πλακάκια: Αναμείξτε 8 κουταλιές ξύδι σε 3 λίτρα ζεστό νερό και σφουγγαρίστε.
Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού: Βράστε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.
Για τα τζάμια και τους καθρέπτες: Ανακατέψτε 2 κουταλιές ξύδι ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίστε τζάμια και καθρέπτες χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες αντί για χαρτί κουζίνας ή ύφασμα.
Για τα χαλιά: Χρησιμοποιείστε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί), το βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του πέλους του.
Στεγνώστε το χαλί σε σκιερό και δροσερό μέρος. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.
Κορνφλάουρ
Πατήσατε γράσα και τα φέρατε μέσα στο σπίτι γεμίζοντας λεκέδες τα χαλιά και τις μοκέτες. Μην ανησυχείτε, την κατάσταση θα σώσει το κορνφλάουρ. Καλύψτε με κορνφλάουρ τους λεκέδες και αφήστε το για 15 – 30 λεπτά. Κατόπιν, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί.

Κέτσαπ
Τα τηγάνια σας έχουν μαυρίσει; Υπάρχει λύση! Αφαιρέστε την μαυρίλα από τα χάλκινα και ορειχάλκινα σκεύη της κουζίνας με κέτσαπ. Bάλτε επάνω σε καθαρό πανί κέτσαπ και τρίψτε τηγάνια και κατσαρόλες. Μέσα σε λίγα λεπτά θα επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, σκουπίστε τα αμέσως με μια πετσέτα και έγιναν σαν καινούρια!

Αλάτι
Για να καθαρίσετε τις κηλίδες από το φούρνο: Σκορπίστε αλάτι όταν είναι ακόμη ζεστός και καθαρίζετε μόλις κρυώσει.

Ανθρακούχο νερό
Κάντε τον νεροχύτη σας να λάμψει ξανά! Βρέξτε ένα πανί με ανθρακούχο νερό και περάστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη ή όποιο ανοξείδωτο σκεύος έχει χάσει την λάμψη του. Μόλις περάσετε την επιφάνεια, καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.

nero

Σόδα φαγητού
Για τη δυσοσμία από τα αποτσίγαρα: Βάλτε στον πάτο ενός σταχτοδοχείου 4 κουταλιές σόδα με 3 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο.
Για το φούρνο: Φτιάξτε μία παχύρρευστη κρέμα με σόδα με λίγο νερό και αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε όταν είναι κρύος. Ψεκάστε με νερό όταν αρχίζει να ξεραίνεται και επαναλάβετε αρκετές φορές γιατί η σόδα πρέπει να είναι υγρή για να δράσει. Τέλος, σκουπίστε καλά με ένα πανί.

Rizaoline.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος