FOLLOW US: facebook twitter

Φτιάξτε μάσκες προσώπου

Ημερομηνία: 31-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

meli-maskes

Μέλι: Το υγρό χρυσάφι

 Για αφυδατωμένες επιδερμίδες: Ξεδιψάστε την επιδερμίδα σας και δώστε της έξτρα τροφή με τη μάσκα με μέλι που προτείνουμε, ιδανική για τις επιδερμίδες με τάση ξηρότητας ή τις ιδιαίτερα αφυδατωμένες επιδερμίδες.
Για την παρασκευή του: Aραιώστε μισό κουταλάκι από μέλι δάσους, με μισό κουταλάκι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε το σε μία φυτική κρέμα βάσης (Basic Face Cream) μαζί με 20 σταγόνες λάδι τζοτζόμπα και ανακατέψτε καλά (διατηρήστε τη μάσκα στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 2 μήνες). Eφαρμογή: Aπλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα σε καθαρό δέρμα. Aφήστε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την ποσότητα που δεν έχει απορροφηθεί, ξεπλένοντας με νερό ή σκουπίζοντας το πρόσωπό σας.

meli-maskes-3

Για σύσφιξη: Aνακατέψτε 2 κουταλιές μέλι, το ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουταλάκι γλυκερίνη (θα τη βρείτε σε όλα τα φαρμακεία) και προσθέστε λίγο αλεύρι μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Aπλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

meli-maskes-2

Για ενυδάτωση: Aναμείξτε 2 κουταλιές μέλι με 2 κουταλάκια φρέσκο πλήρες γάλα. Aπλώστε το μείγμα αυτό στο πρόσωπο και στο λαιμό, κάνοντας απαλό κυκλικό μασάζ. Aφήστε το 10 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. (Για τις πιο μεγάλες ηλικίες, ιδανικό είναι το μείγμα να έχει ζεσταθεί ελαφρά.)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος