FOLLOW US: facebook twitter

Φουντώνει η κόντρα για την Υγεία στην Ηλεία

Ημερομηνία: 05-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amaliadas

Έκτακτη σύσκεψη χθες στην Αμαλιάδα για το Νοσοκομείο – Κοινή η στάση των φορέων

-Απάντηση στους γιατρούς του Νοσοκομείο Πύργου – Αποφάσισαν να μην προσέλθουν στην αυριανή Πανηλειακή συζήτηση για την Υγεία

Με επιθετική τακτική αντιμετωπίζει πλέον η κοινωνία της Αμαλιάδας κάθε συζήτηση για την Υγεία που απειλεί την ακεραιότητα του νοσοκομείου της πόλης. Σε ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ήλιδας  Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η κοινή στάση που θα κρατήσει η πόλη, απέναντι σε προτάσεις για αναστολή λειτουργίας των κλινικών του.

nosokomeio-amal-kontra2

Οι εκπρόσωποι φορέων αποφάσισαν να ζητήσουν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και μάλιστα, εξέδωσαν κοινή απάντηση στην πρόσκληση για συζήτηση, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Πύργου, που έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη στην οποία αποφάσισαν από κοινού να μην συμμετέχουν.  Οι φορείς της Αμαλιάδας δεν δέχονται τη λογική της λειτουργίας ενός και μόνο εφημεριακού κέντρου στην Ηλεία, στο νοσοκομείο Πύργου, καθώς έτσι υποβαθμίζεται το νοσοκομείο Αμαλιάδας και οδηγούνται σε κλείσιμο κλινικές του. Στον αντίποδα ζητούν την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου της πόλης και την επαναφορά της μαιευτικής κλινικής. Παράλληλα δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε άλλη πρόκληση – απειλή για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

nosokomeio-amal-kontra1

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και προσυπογράφουν την σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί, ο δήμαρχος Ήλιδας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, ο σύλλογος διπλωματούχων μηχανικών και η ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας.

nosokomeio-amal-kontra3

Η κοινή ανακοίνωση των φορέων

Προς ‘Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε απάντηση της τηλεφωνικής πρόσκλησης που λάβαμε για να παραστούμε σε συζήτηση με θέμα τη λειτουργία των Νοσοκομείων της Ηλείας, στην οποία προτείνεται η δημιουργία ενός εφημεριακού κέντρου με έδρα τον Πύργο για τον Παθολογικό Τομέα και η μετατροπή του Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε άλλου τύπου δομή, συνήλθαν σήμερα 04-09-2016 οι φορείς της πόλης και αποφάσισαν τα εξής:

  1. Θεωρούμε προσχηματική την όποια συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας στο Νομό μας, διότι αποσκοπεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπως προκύπτει και από τις μέχρι σήμερα ενέργειες και θέσεις των διοικήσεων του Νοσοκομείου. Για τους λόγους αυτούς δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση.
  1. Απαιτούμε άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που εξυπηρετεί το μισό Νομό Ηλείας, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την επαναφορά της Μαιευτικής Κλινικής.
  1. Δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με νέα «εντέλεσθαι», γεγονός που ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείσιμο του Νοσοκομείου παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας και του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. για αναβάθμιση του, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίδραση όλων των φορέων και σύσσωμου του λαού της Αμαλιάδας, για να αποτρέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Οποιοσδήποτε επιχειρήσει μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη των πράξεων του απέναντι στους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος