FOLLOW US: facebook twitter

Υπογραφή και… μαγκιά Καλαμπάκου!

Ημερομηνία: 01-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos

Basket League- Κόροιβος

Όσοι παρακολουθούσαν τα τελευταία χρόνια το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2, γνωρίζουν αρκετά καλά τι σημαίνει να έχει τα «κλειδιά» μιας ομάδας ο Ντίνος Καλαμπάκος. Ο Έλληνας προπονητής, φαινόταν πως με το Παγκράτι είχε πάντα τον ίδιο στόχο, να… διαψεύδει δηλαδή άπαντες. Το τέλος της σεζόν 2013-2014 βρήκε την ομάδα στην 5η θέση, την άνοιξη του 2015 στην όγδοη θέση με άνεση στην παραμονή της και το 2016 έγινε η μεγάλη υπέρβαση: Πρόκριση στα playoffs ανόδου την τελευταία αγωνιστική, ενώ η ομάδα είχε δημιουργηθεί λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και όλα την έφερναν, κακά τα ψέματα, στα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Αυτή τη δουλειά των… επικίνδυνων αποστολών, έμελλε να τη συνεχίσει αλλού. Όχι στο αγαπημένο του Παγκράτι, μα στην Αμαλιάδα, όπου ανέλαβε τον Κόροιβο. Μήπως άλλαξε και η αντιμετώπιση της ομάδας, στην οποία γινόταν επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας; Η αμφισβήτηση για τις δυνατότητες των Ηλείων υπήρχε, αλλά η νέα διάψευση θα ερχόταν σύντομα. Μοναδική διαφορά, αποτελεί το γεγονός, ότι τώρα ο Καλαμπάκος συστήνεται και στο κοινό της μεγάλης κατηγορίας, φορώντας πια κοστούμι.Ο Κόροιβος έχει ξεκινήσει με 0-3 και το ματς με τη Δόξα Λευκάδας στο Κλειστό της Ήλιδας, αποτελεί μία καλή μάλλον ευκαιρία για «σεφτέ». Μόνο που ο αγώνας δεν πηγαίνει, όπως έχουν σχεδιάσει στο τεχνικό επιτελείο. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι εντυπωσιακοί Επτανήσιοι του Χάρη Μαρκόπουλου, που είχαν «φοβερίσει» τον Ολυμπιακό μόλις πριν μία εβδομάδα, προηγούνται με 43-59 και είναι έτοιμοι για ένα μεγάλο «διπλό». Ο Κόροιβος και ο προπονητής του, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.Και εφάρμοσαν στο ματς τρόπον τινά μία… συνταγή Παγκρατίου, με τον βοηθό του και πολύπειρο σε τέτοιες καταστάσεις, Νίκο Παπανικολόπουλο, να βάζει και τη δική του «πινελιά». Ο αγώνας έγινε «ροντέο» και βρέθηκε σε ένα ρυθμό ασύλληπτο, που τους ευνόησε για ένα επιμέρους σκορ 29-8, με το οποίο οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν προβάδισμα με 72-67, ένα λεπτό πριν το τέλος. Λίγο ήθελε και θα ολοκληρωνόταν αυτή η ολική επαναφορά. Ο Βαν Όοστρουμ δεν καταφέρνει στα 16″ να «καθαρίσει» το ματς από τη γραμμή των βολών και με το σκορ στο 74-71, ο Κόροιβος παίζει άμυνα. Ο Ρόμπινσον αστοχεί και δικαιώνει τους Ηλείους, για να πανηγυρίσουν μία απίστευτη ανατροπή.Αν αναζητούν τον άνθρωπο που ενέπνευσε αυτή την ανατροπή, τότε είναι αυτός ακριβώς ο… άνθρωπος των ανατροπών που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έβαλε ξανά την «υπογραφή» του, στέλνοντας προειδοποιητικό «μήνυμα» σε όλους τους ανταγωνιστές της ομάδας του, για το με ποιους «καμικάζι» θα έχουν να κάνουν…

Καλαμπάκος: «Σπάσαμε το ρόδι, παρά το άγχος»

Την ικανοποίησή του για την  πρώτη νίκη του Κοροίβου στη φετινή Basket League εξέφρασε ο Ντίνος Καλαμπάκος, τονίζοντας πως άπαντες στην ομάδα είχαν άγχος. Παράλληλα, ο κόουτς του ηλειακού συγκροτήματος στάθηκε στο εκπληκτικό, όπως χαρακτήρισε, τέταρτο δεκάλεπτο (31-12 επιμέρους σκορ), ενώ παραδέχθηκε πως η Δόξα Λευκάδας είχε τρομάξει τους ανθρώπους του Κοροίβου με τις πρόσφατες εμφανίσεις της.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη Μαρκόπουλο, γιατί αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχα την ευκαιρία να είμαι στη Basket League. Θέλω να συγχαρώ τη Λευκάδα, διότι για τριάντα λεπτά ήταν καταπληκτική. Μέχρι τώρα οι εμφανίσεις της Λευκάδας μας είχαν τρομάξει. Ειδικά το πώς γύρισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και κέρδισε με τον ΠΑΟΚ. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Λευκάδα. Εμείς θα έλεγα σπάσαμε το ρόδι. Το άγχος ήταν πολύ μεγάλο τόσο στα παιδιά όσο και σε εμάς. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε την πολύ κακή εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου, ούτε βέβαια το εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο που έγινε 31-12. Η εικόνα που είχαμε για τους περιφερειακούς της Δόξας ήταν εξαιρετική. Δεν περιμέναμε το τεσσάρι, τον Μπασάμπε να μας κάνει αυτή τη ζημιά. Βοήθησαν πολύ οι Έλληνες που είχε η Δόξα. Στο τέλος μόλις έφυγε το άγχος από πάνω μας όπως είπατε, βάλαμε όλα τα σουτ. Ήμασταν πολύ τυχεροί σε αυτό το κομμάτι. Σε αυτή την κατηγορία δεν προλαβαίνεις εύκολα όταν οι ομάδες είναι θεωρητικά ισοδύναμες να καλύψεις αυτές τις διαφορές. Είμαστε ευχαριστημένοι, είμαστε λίγο ευτυχισμένοι», δήλωσε ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Ο Κεν Μπράουν, εκ μέρους των παικτών, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου. Εκτιμώ τα πώς παλέψαμε και πώς γυρίσαμε το παιχνίδι. Έκαναν καλή δουλειά στο πώς να με υποστηρίξουν στο πρώτο μέρος. Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό τιμ που μας προετοίμασαν. Θέλω να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα επειδή κατάφερε να με περιορίσει στο πρώτο μέρος. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε πλήρεις. Είχαμε καλές και άσχημες στιγμές στο παιχνίδι. Τα μικρά πράγματα είναι που πρέπει να φτιάξουμε για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος