FOLLOW US: facebook twitter

ΥΕΘΑ: Εσείς αγωνίζεστε για μας-Εμείς μεριμνούμε για σας, γιατί το αξίζετε

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

“Εσείς αγωνίζεστε για μας- Εμείς μεριμνούμε για σας, γιατί το αξίζετε” Με αυτά τα λόγια η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας εκφράζει τη βούληση της, να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους και το 2018, που έχει ανακηρυχθεί έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη σχετική εκδήλωση, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ως “το ισχυρότερο οπλικό σύστημα της χώρας” και αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο το 2018 ώστε απερίσπαστα να συνεχίσουν την “πολυδιάστατη αποστολή τους’, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στον “πολλαπλασιαστή ισχύος”, που είναι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο διατηρεί σε υψηλότατα επίπεδα το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του Στρατεύματος, χάρις στον ασύγκριτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση των στελεχών του.

Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας όπως είπε ο κ. Καμμένος επεξεργάζεται μεταξύ άλλων σχέδιο για την αγορά όλων των δανείων του προσωπικού των

Ενόπλων Δυνάμεων -πολιτικού και στρατιωτικού- με προτεραιότητα τα στεγαστικά από τις συστημικές τράπεζες, μέσω των αποθεματικών των μετοχικών ταμείων και του ΑΟΟΑ, -που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδας- προς διευκόλυνση των δανειοληπτών μέσω χαμηλότερου επιτοκίου αλλά και των τραπεζών -στη βάση της αύξησης της ρευστότητας τους. Η αγορά αφορά και “κόκκινα” αλλά και “πράσινα” δάνεια και η δυνατότητα εξαγοράς του δανείου αυτού θα γίνει με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτικές εταιρείες.

Αναφορικά με το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Καμμένος σχολίασε ότι υπήρξαν κάποιες αδικίες, ωστόσο με το μισθό του Απριλίου όλες θα έχουν διορθωθεί. Τότε μόνο θα μπορεί να αξιολογήσει το στρατιωτικό προσωπικό το νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο θα αποτελεί και τη βάση της συνέχισης της προσφοράς προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποκατάστασης των μειώσεων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια..

Οσον αφορά στην απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών, ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε

να επιστραφεί πολύ μεγάλο ποσοστό , μέσω επιδομάτων και αναβάθμισης του μισθολογίου που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Για δε το επίδομα παραμεθορίου, ο κ. Καμμένος είπε ότι μέσα στον επόμενο μήνα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν στο μισθολόγιό τους αναδρομικά τα χρήματα της παραμεθορίου.

Οι δράσεις του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τη μέριμνα του προσωπικού αφορούν στη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, τη φροντίδα για τα

άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά θα γίνουν μέσα από τη συνέχιση του προγράμματος στέγασης, την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, την υπογραφή συμφωνιών με συναρμόδια υπουργεία και φορείς, πχ για τη δυνατότητα έκπτωσης στις παιδικές κατασκηνώσεις, την παροχή εκπτώσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το μόνιμο προσωπικό, τους στρατεύσιμους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τη δυνατότητα προααγοράς αεροπορικών εισιτηρίων κλπ., με ευνοϊκότερους όρους για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευσίμους κλπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος