FOLLOW US: facebook twitter

Υδροδότηση στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Προχωρά στις απαραίτητες διαδικασίες ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προχωρά ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων προκειμένου να υδροδοτείται χωρίς προβλήματα ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Το μνημείο που βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων της UNESCO δυστυχώς δεν είχε επαρκή υδροδότηση και έτσι παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω αυξημένων αναγκών.

Όπως δήλωσε για το θέμα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, η δημοτική αρχή εργάζεται πάνω στο πρόβλημα αυτό και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, με τις καιρικές συνθήκες το χειμώνα να «φρενάρουν» των ρυθμό των απαραίτητων εργασιών.

«Εμείς ενημερωθήκαμε το τελευταίο  διάστημα ότι ο Επικούρειος πως δεν έχει υδροδότηση και με κάποιο πεπαλαιωμένο σύστημα έχει την υδροδότηση που γνωρίζουμε. Ήρθαμε σε επαφή με διάφορους φορείς και ιδιώτες, προβήκαμε σε ανίχνευση με γεωλόγους. Τελικά βρήκαμε την λύση στην τράπεζα Πειραιώς η οποία προσέφερε πρόθυμα ένα κτήμα το οποίο είχε δεσμεύσει από κάποιον λόγω οφειλής και είμαστε τώρα στην διαδικασία καθαρισμού της πηγής και προετοιμασίας των δικτύων για να δώσουμε νερό στο Ναό.

Οι δυνατότητες που έχουμε εκεί είναι περιορισμένες, καθώς εκεί είναι «Βατικανό» και μπορούμε μόνο εθελοντικά και μόνο όταν μας ζητείται η βοήθεια μας να παρέμβουμε» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος. Ο δήμαρχος επισήμανε πως όλο το καλοκαίρι γινόταν από το δήμο μεταφορά νερού για να καλυφθούν οι ανάγκες. «Ο ναός είναι σημαντικό κομμάτι και πολιτισμού και οικονομικής δραστηριότητας για την περιοχή μας και δίνουμε ιδιαίτερα βαρύτητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος