FOLLOW US: facebook twitter

Τόμας Μπαχ: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ολυμπία…»

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Ενδυνάμωση των σχέσεων της ΔΟΕ με την Αρχαία Ολυμπία υποσχέθηκε στο επίσημο δείπνο ο Τόμας Μπαχ

Σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στους εκπροσώπους της διεθνούς Ολυμπιακής κοινότητας.

Στο δείπνο παρατέθηκε στο ξενοδοχείο «Olympic Village» έδωσαν το «παρών» οι πρόεδροι των Οργανωτικών Επιτροπών της Πιονγκτσάνγκ, του Τόκιο (2020), του Παρισίου (2024) και του Λος Άντζελες (2028), ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Δ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Κων/νος Φίλης, η αντιπρόεδρος Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, (οι προαναφερόμενοι συνυπέγραψαν την Εκεχειρία), ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι οργανισμών, σωμάτων ασφαλείας όπως ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ενόπλων δυνάμεων κ.α.

Ο κ. Μπαχ στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε απόψε. Κάθε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τις στιγμές πριν την τελετή Αφής νιώθει έντονη τη συγκίνηση. Είναι σημαντικό να επιστρέφουμε στην Ολυμπία, να επιστρέφουμε στις ρίζες μας, έτσι είμαστε ευγνώμονες για το δώρο που προσφέρει η Ελλάδα και η Ολυμπία σ’ εμάς και στις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τους κατοίκους της Ολυμπίας για την υπέροχη φιλοξενία και για το ότι μοιράζονται μαζί μας κάθε φορά τα μηνύματα που εκπέμπει ο τόπος αυτός. Τιμάμε στην Ολυμπία το παρελθόν αλλά συνδεόμαστε και με το μέλλον. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης αλλά και επιτυχίας προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσένγκ. Υπάρχει μέλλον με τις σχέσεις μας με την Ολυμπία και να είστε βέβαιοι ότι θα εργαστούμε για την ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών».

Προηγουμένως, καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς ανέφερε: «Σας καλωσορίζω σε αυτά τα ιερά χώματα που γέννησαν τα μεγάλα ολυμπιακά ιδεώδη της ανθρωπότητας, τα οποία όλοι εμείς σήμερα καλούμαστε να υπηρετήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Απομένουν μόνο λίγες ώρες από την λαμπρή Τελετή Αφής της αυθεντικής Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας που θα ακολουθήσει. Ανανεώνουμε έτσι το πανάρχαιο μήνυμα αυτού του τόπου και το απευθύνουμε με την ευκαιρία των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018  της Δημοκρατίας της Κορέας, σε όλο τον κόσμο. Τους καλούμε να παραχωρήσουν πάθη και έριδες, να συμμετάσχουν στην ιερή εκεχειρία και να ζήσουν το μεγαλείο των ολυμπιακών αγώνων.

Θέλω να πιστεύω ότι η Ολυμπία σας κάνει να αισθάνεστε ξεχωριστοί προσκεκλημένοι της. Εύχομαι σε όλους υγεία και προκοπή. Ξεχωριστά στην αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας εύχομαι κάθε επιτυχία στην διοργάνωση των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων».

Στην αρχή της δεξίωσης με πρόταση του προέδρου της ΕΟΕ κ. Καπράλου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρωταθλητή δρόμου μετ’ εμποδίων Θανάση Καλογιάννη που έφυγε από τη ζωή πριν μερικές μέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος