FOLLOW US: facebook twitter

«Τσάκισαν τις συντάξεις και τη ζωή μας…» – Στο Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στην Πάτρα αύριο οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

syntaxiouxoi-sinenteuxi-pampeloponnisiako

-Θα αναχωρήσουν στις 8 το πρωί της Τετάρτης από την πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην επίθεση που δέχονται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, σε συντάξεις, φορολογία και υγεία, προχωρούν οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ Πύργου και του ΟΑΕΕ, συμμετέχοντας στην Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 το πρωί στην Πάτρα. Μάλιστα, για τη συμμετοχή τους αυτή, έχουν μισθώσει λεωφορεία τα οποία και θα αναχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης στις 8 από την πλατεία του ΟΤΕ.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος και ΟΑΕΕ Πέτρος Καπαρέλης, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τη «βάρβαρη» επίθεση που δέχονται.

Ο κ. Γιάνναρος επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους, τη βάρβαρη αυτή επίθεση. «Βλέπουμε κάθε μήνα τις συντάξεις μας να μειώνονται, τη φορολογία να αυξάνεται, τα Νοσοκομεία να διαλύονται και να λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις, ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες που έχουν άμεση ανάγκη να χειρουργηθούν, να περιμένουν στις λίστες θανάτου, τα φάρμακα να ακριβαίνουν ενώ εκείνα που χορηγούνται για σοβαρές ασθένειες και που είναι πανάκριβα, να βγαίνουν από τις λίστες με ότι αυτό συνεπάγεται. Βλέπουμε τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ να παραχωρούνται στους ιδιώτες με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή μας. Βλέπουμε τα παιδιά μας άνεργα, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες και την πλειοψηφία του λαού, να ζει στην φτώχια και την εξαθλίωση. Βλέπουμε την άγρια επίθεση να συνεχίζεται χωρίς τελειωμό. Μπροστά σε αυτή, μαχόμαστε και καλούμε τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να βγούμε στους δρόμους να τους σταματήσουμε. Κάθε τόσο ψηφίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, έρχεται νέα άγρια φορολογία και θα πρέπει εμείς να ξεσηκωθούμε και να τους σταματήσουμε και να φέρουμε πίσω ότι μας έχουν κλέψει. Τσάκισαν τις συντάξεις μας, την ίδια τη ζωή μας. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αποφάσισε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη λοιπόν, όλοι οι συνταξιούχοι της Πελοποννήσου θα συμμετέχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση στην Πάτρα. Για να μην τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους που είναι η ανώτερη σύνταξη να φθάσει τα 650 ευρώ και η κατώτερη τα 160 ευρώ έως το τέλος του 2018».

Ο κ. Καπαρέλης, πρόσθεσε ότι η μάχη του μέλλοντος θα κριθεί ανάμεσα στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και το πώς εναλλάσσονται στην εξουσία και τη μάχη των δρόμων που θα οργανώνει το λαϊκό κίνημα, το εργατικό κίνημα και η νεολαία. «Νικητής θα βγει ο λαός και όχι εκείνοι που είναι υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιριών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει τις περικοπές των συντάξεων, των επικουρικών, των μερισμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάρτιση του ΕΚΑΣ. Μέτρα ψηφισμένα και όμως η εισπραξιμότητα του ΟΑΕΕ έχει πέσει κάτω από το 60%. Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι έχουν πέσει θύματα της νομοθεσίας και των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης συνεπικουρούμενης από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που προσυπογράφουν. Η κυβέρνηση προωθεί νέα αφαίμαξη με φόρους, περικοπές δαπανών 2 δις για το 2017 και 3,5 δις για το 2018. Σύνολο 5,5 δις. Αυτό προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 5,5 δις. Παράλληλα έχουμε προκλητικές φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο με νόμους. Είναι προκλητικό και σκανδαλώδες, η χώρα μας να διαθέτει 2,38 του ΑΕΠ και να είναι η δεύτερη χώρα στο κόσμο σε στρατιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ» είπε και επισήμανε ότι το πραγματικό δίλλημα για το λαό είναι ή η υποταγή στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των μνημιοδουλων κομμάτων ή η ανατροπή μέσα από την ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος και την ενότητα εργατών, αγροτών, νεολαίας κτλ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος