FOLLOW US: facebook twitter

Τριπλή διαμαρτυρία των αγροτών στον Πύργο  

Ημερομηνία: 07-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

agrotes-opekepe-3pli-diamarturia4

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάληψη στην Αποκεντρωμένη

Στη Νίκαια θα ταξιδέψουν σήμερα οι εκπρόσωποι των Ηλείων αγροτών από το μπλόκο του Λατιφίου, όπου θα παρθούν οι κεντρικές πανελλαδικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Χθες όμως προέβησαν σε μια τριπλή διαμαρτυρία με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, πορεία στο κέντρο της πόλης και αιφνίδια κατάληψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Μανωλοπούλου.

agrotes-opekepe-3pli-diamarturia5

Οι αγρότες με κύριο αίτημα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή το θέμα των δασικών χαρτών και τις περικοπές στις επιδοτήσεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα που τον τελευταίο χρόνο εντάσσονται στο πλαίσιο διεκδίκησης, μετέβησαν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου παρέδωσαν το ψήφισμά τους στους εργαζόμενους του οργανισμού για να το μεταφέρουν στους προϊσταμένους τους.

agrotes-opekepe-3pli-diamarturia

Στη συνέχεια με πορεία πεζή, προχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα προς το κέντρο του Πύργου δια της οδού Πατρών και έπειτα δια της οδού 28ης Οκτωβρίου, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο κέντρο της πόλης. Εκεί αιφνιδιαστικά εισέβαλαν στο κτίριο, παρέδωσαν στη διευθύντρια το ψήφισμά τους που αφορά και τους δασικούς χάρτες και παρέμειναν στο χώρο χωρίς να παρεμποδίζουν το προσωπικό αλλά κρατώντας την υπηρεσία κλειστή για το κοινό έως το τέλος της βάρδιας.

agrotes-opekepe-3pli-diamarturia3

«Θα αγωνιστούμε ως το τέλος γιατί μας ξεκλήρισαν»

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης τόνισε ότι «είναι μια από τις δράσεις που είχαμε αποφασίσει να κάνουμε. Κάθε μέρα στο μπλόκο οι αγρότες αποφασίζουμε και κάποια νέα δράση διαμαρτυρίας. Η δράση στον ΟΠΕΚΕΠΕ είχε σχέση με τις επιδοτήσεις, το κουτσούρεμα, που πολύς κόσμος βγαίνει εκτός και για τους δασικούς χάρτες. Την κατάληψη στην Αποκεντρωμένη διοίκηση την κάναμε γιατί είναι μια υπηρεσία που έχει σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, την κυβέρνηση και όλα τα αιτήματα που έχουμε ως αγρότες. Μας ανάγκασαν να βγούμε στο δρόμο και καλούμε τον λαό να είναι εδώ δίπλα μας. Όλοι δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση απο τις υποταγμένες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Θέλουν να ξεκληρίσουν τον κόσμο και να του πάρουν τα χωράφια για να τα πουλήσουν ως φιλέτα. Για αυτό θα αγωνιστούμε έως το τέλος» είπε ο κ. Βομπίρης που προανήγγειλε και την εκπροσώπηση της Ηλείας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νίκαιας σήμερα.

agrotes-opekepe-3pli-diamarturia1

agrotes-opekepe-3pli-diamarturia2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος