FOLLOW US: facebook twitter

Τριήμερο δημιουργίας νέων καλλιτεχνών

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Αμαλιάδα 20-21-22 Ιουνίου

Σε έναν μοναδικό τόπο δημιουργίας νέων καλλιτεχνών, μετατρέπεται για τρείς μέρες η Αμαλιάδα  κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην πόλη, στις 20-21 και 22 Ιουνίου.

Χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον διοργανωτή τον εκδηλώσεων στην Αμαλιάδα κ. Σπύρο Ζαφειρόπουλο παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, στην οποία όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος ο δήμος Ήλιδας συμμετέχει και φέτος με μεγάλη χαρά.

«Και φυσικά, η φετινή γιορτή της μουσικής στην περιοχή της ανάπλασης κάνει αυτό που επιβάλει ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε πίσω στο 1982 στην Γαλλία, δηλαδή για να βγουν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους» επεσήμανε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «συσπειρώνει υπό τη σκέπη της όλες τις μορφές της μουσικής –από κλασσική μέχρι και φολκλόρ– αλλά προτιμά τις υπαίθριες μουσικές σκηνές που στήνονται ειδικά για τους σκοπούς της.

Εμείς ως εκπρόσωποι του Δήμου με τη συμμετοχή μας σε αυτή την γιορτή προσπαθούμε να συμβάλλουμε στους στόχους που έθεσαν εξ αρχής οι οραματιστές της, αναδεικνύοντας τα τοπικά σχήματα και τους καλλιτέχνες της περιοχής μας και να δίνοντας φτερά σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να δείξουν το ταλέντο τους, αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα λόγω των δύσκολων συνθηκών και συγκυριών.

Βέβαια, οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση σε αυτές είναι πάντα ελεύθερη, αποτελούν μια όαση δροσιάς και μια ξεχωριστή ψυχαγωγική νότα στην πόλη, αλλά και την αφορμή να ανακαλύψουν οι συμπολίτες μας διαφορετικά μουσικά είδη.»

Τέλος ο κ. Χριστοδουλόπουλος έκανε λόγο για την άψογη διοργάνωση που κάνουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του θεσμού στην Αμαλιάδα με πρωτεργάτη τον Σπύρο Ζαφειρόπουλο, πραγματοποιώντας άρτιες διοργανώσεις τα  τελευταία χρόνια και τους ευχαρίστησε από καρδιάς.

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος  Ζαφειρόπουλος Συνεργάτης της Μ.Ε.Σ.Ο. και Τοπικός συντονιστής και διοργανωτής εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στην Ηλεία, τόνισε ότι με  σύνθημα «Το πραγματικό talentshow  συμβαίνει στις πλατείες»,  η Αμαλιάδα υποδέχεται για 7η συνεχή χρονιά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής και ότι οι φετινές εκδηλώσεις αφιερώνονται στους εκλιπόντες Εύη Πάλλα Χρονοπούλου, πρόεδρος της Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκης και Δημήτρη Δημακόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Ωδείου Αμαλιάδας που «έφυγαν» φέτος από κοντά μας, για την προσφορά τους στον Πολιτισμό.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Αμαλιάδα

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Τρίτη 20 Ιουνίου, 21:30 – Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας
Προβολή μουσικής ταινίας “Sing Street” από τη Μικρή Ακαδημία

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 21:00 – Αρχή Πλακόστρωτου δρόμου Σοχιάς
​Rock / Pop / Funk / Blues / Nu Metal

Project Renegade
The Granites
Perfect Mess
Insomnia
The House

Χορός: ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ

Πέμπτη 22 Ιουνίου, 21:00 – Αρχή Πλακόστρωτου δρόμου Σοχιάς
​Rock / Pop / Funk / Blues

Not Any More
Villa Garage
Flash
Jag
The joke

Parkour: Spell


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος