FOLLOW US: facebook twitter

«Τραγούδια που δεν έχουν εποχές»: Μίμης Πλέσσας – Μαυρίκιος Μαυρικίου την Πέμπτη στο Φεστιβάλ Πηνειού

Ημερομηνία: 13-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

plessas-maurikiou-xalkias

Μάζι τους και ο Τάσος Χαλκιάς – Συνοδεύει η «Ορχήστρα των Αισθήσεων»

Κλείνοντας δύο χρόνια συνεργασίας με θεαματικές sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ” που μόλις κυκλοφόρησε, ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου θα προσφέρουν στο κοινό της Ηλείας, μια μοναδική συναυλία.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στο  ανοιχτό θέατρο Καβασίλων,θα ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη, τα «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές».

Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία και μία τεράστια παρακαταθήκη στον πολιτισμό και στην μουσική παιδεία της χώρας μας. Ο άνθρωπος που με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενεές και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις μουσικές του γνώσεις, να ανακαλύπτει και να καθιερώνει καλλιτέχνες και αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον δικό του μοναδικό τρόπο, να συγκινεί και να ταξιδεύει μελωδικά το κοινό του.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου με σεβασμό στο έργο του μεγάλου δημιουργού, εμπνέεται από αυτό, διασκευάζει, ενορχηστρώνει και ερμηνεύει μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις φωνές των μεγαλυτέρων ερμηνευτών της χώρας μας, αλλά και καινούργια τραγούδια που του χάρισε ο συνθέτης στα πλαίσια της δισκογραφικής τους συνεργασίας, καταθέτοντας την δική του προσωπική μουσική σφραγίδα.

Τον συνθέτη και τον ερμηνευτή συνοδεύουν σε ρόλο guest καταξιωμένες ερμηνεύτριες που έχουν διαγράψει την δική τους πορεία στον χώρο και τον χρόνο• η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Ηρώ Σαΐα, η Ελένη Καρακάση και η Εύη Σιαμαντά, καλλιτέχνιδες με αισθαντικές φωνές, ξεχωριστές χροιές και δυναμική παρουσία. Σε κάθε συναυλία και μία ερμηνεύτρια που με την δική της ταυτότητα ερμηνεύει ξεχωριστά τα τραγούδια που της εμπιστεύεται ο συνθέτης.

Μαζί τους και ένας μεγάλος κύριος του ελληνικού θεάτρου, ο Τάσος Χαλκιάς που δίνει στις συναυλίες έναν αλλιώτικο τόνο καθώς αφηγείται μικρές ιστορίες και μυστικά που κρύβονται πίσω από το έργο του συνθέτη καθώς και παρασκήνια από στιγμές έμπνευσης, δημιουργίας, εκτέλεσης και ηχογράφησης των τραγουδιών του. Τα κείμενα των συναυλιών καθώς και επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

“Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, “Καμαρούλα μια σταλιά”, “Όλα δικά σου μάτια μου”, “Το άγαλμα”, “Ποια νύχτα σ’ έκλεψε”, “Τι σου’ κανα και πίνεις”, “Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες”, “Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου”, “Το φεγγάρι πάνωθε μου”, “Αν είναι η αγάπη αμαρτία”, “Οι χάντρες”, “Τόσα Καλοκαίρια”, “Δώδεκα μαντολίνα”, “Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου”, “Γλυκά πονούσε το μαχαίρι”, “Έχω στενάχωρη καρδιά”, “Έκλαψα χτες”, “Ξημερώνει Κυριακή” και τόσα άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Τον συνθέτη και τους ερμηνευτές συνοδεύει η εξαμελής “Ορχήστρα των Αισθήσεων”. Όλοι μαζί ταξιδεύουν στις γειτονιές της Ελλάδας, σε βράδια καλοκαιρινά με φεγγάρια και αρώματα, με συναισθήματα και ηχοχρώματα από πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο και drums.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:

Στο πιάνο ο Μίμης Πλέσσας
Ερμηνεύει & διευθύνει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συμμετέχουν οι Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ Σαΐα, Ελένη Καρακάση, Εύη Σιαμαντά
Μαζί τους ο Τάσος Χαλκιάς
Σε κάποιες συναυλίες συμμετέχουν ως special guests η Μαίρη Λίντα και ο Δάκης.
Επιμέλεια κειμένων & προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα

Συνοδεύει η «Ορχήστρα των Αισθήσεων»
Ενορχηστρώσεις – Διασκευές – Πλήκτρα: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου
Σαξόφωνο: Φοίβος Μποζάς
Κιθάρα – Μπουζούκι: Γιώργος Ντινάκος
Κοντραμπάσο: Αντωνία Τσολάκη
Drums: Αλέξανδρος Κούρος

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Παπουτσάκη
Βοηθοί παραγωγής: Δόμνα Μπαρούνη, Στέλιος Ψιμουλάκης
Hair styling & Make-up artist: Νικολέτα Πικέα
Γραφιστική επιμέλεια: Cube 11 – Αρτέμης Ρούσσος
Φωτογραφία αφίσας: Math studio – Μάριος Θεολόγης

Ώρα προσέλευσης: 20:30 – Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια Συναυλίας: 2:30 ώρες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος