FOLLOW US: facebook twitter

Τραγικός επίλογος στη Νεμούτα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 78χρονος Κώστας Παπαηλιού

Ημερομηνία: 05-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την κατάληξη που όλοι απεύχονταν, είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 78χρονου Κώστα Παπαηλιού, που είχε χαθεί από το χωράφι του στη Νεμούτα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός κοντά στο μονοπάτι που χρησιμοποιούσε συνήθως για να επιστρέψει στο σπίτι του στο χωριό.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για πέντε ημέρες «χτένιζαν» την περιοχή, καθώς και ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ωστόσο επειδή το σημείο που εντοπίστηκε ο 78χρονος είχε ελεγχθεί από την πρώτη ημέρα των ερευνών, εκτιμάται πως ίσως ο ηλικιωμένος περιφερόταν χαμένος στο δάσος, αναζητώντας το δρόμο για το σπίτι του.

Στο σημείο που βρέθηκε πεσμένος πλάγια, φαίνεται πως είχε γλιστρήσει και χτυπήσει πάνω στα πεύκα. Ο θάνατός του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ίσως να μην επήλθε το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης, όμως το στοιχείο αυτό θα διαφωτίσει η νεκροψία – νεκροτομή που αναμενόταν να διενεργήσει η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τζιόλα αργά το απόγευμα χθες.

Τον 78χρονο εντόπισαν οι πυροσβέστες που περνούσαν ξανά από κάποια σημεία στην έρευνα κοντά στο ξωκλήσι του Αγ. Σπυρίδωνος στην αρχή του μονοπατιού που συνήθιζε να ακολουθεί για να επιστρέψει σπίτι του. Τον βρήκαν περίπου στις 12 το μεσημέρι και γρήγορα συγκεντρώθηκαν εκεί όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν οι έρευνες, καθώς και δεκάδες κάτοικοι της Νεμούτας που συμμετείχαν και αυτοί στις αναζητήσεις και αγωνιούσαν για τον συγχωριανό τους.

Τραγικές φιγούρες τα πέντε παιδιά και η σύζυγός του 78χρονου και ιδιαίτερα ο γιος του και πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας Σωτήρης Παπαηλιού, που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στις έρευνες από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι να πέσει το σκοτάδι, καθημερινά, χωρίς να χάνει το κουράγιο του.

Στις έρευνες είχαν τεθεί επικεφαλής από την πλευρά της Πυροσβεστικής ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος και ο Διοικητής Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος.

Όπως δήλωσε ο κ. Κυριακόπουλος «… μετά από 5 ημέρες ερευνών κατάφερε η υπηρεσία μας να τον βρει σήμερα (σ.σ χθες), λίγο μετά τις 12 στην περιοχή Άγιος Σπυρίδωνας, πλησίον της εκκλησίας, σε ένα περίπου χιλιόμετρο από το χωράφι του. Ήταν ένα τακτικό και γνώριμο σε αυτόν δρομολόγιο, το οποίο ακολουθούσε φεύγοντας από εκεί. Οι έρευνες όλες αυτές τις ημέρες ήταν μεθοδικές.

Ξεκινήσαμε από το σημείο που χάθηκε και κάθε μέρα αποκλείαμε και ένα μέρος. Μετά την ιατροδικαστική εξέταση, θα γνωρίσουμε και την ώρα που απεβίωσε. Από την πρώτη ημέρα είναι βέβαιο ότι δεν ήταν σε αυτό το σημείο, ίσως να περιπλανιόταν σε άλλο σημείο. Στις συνεχείς εκκλήσεις και φωνές μας με το όνομά του και από τον γιο του, δεν είχαμε αποτέλεσμα, μέχρι που τον βρήκαμε νεκρό.

Όλο το χωριό, η Π.Υ με μεγάλες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες και η ΕΛ. ΑΣ με την ΟΠΚΕ, το ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας και το ελικόπτερο, συμμετείχαν στις έρευνες».

Η κηδεία του 78χρονου θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στον Ι.Ν. Γεννέσιο της Θεοτόκου στη Νεμούτα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος