FOLLOW US: facebook twitter

Το «Shape of Water» σάρωσε τις υποψηφιότητες των Όσκαρ

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Οι υποψηφιότητες για τα 90α βραβεία Όσκαρ ανακοινώθηκαν πριν λίγο. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 4 Μαρτίου. Δείτε εδώ όλη τη λίστα.

Το «Shape of Water» σάρωσε συγκεντρώνοντας 13 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτή της καλύτερης ταινίας. Ακολουθούν οι «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» με 9 και η «Δουνκέρκη» με 7.

Οι δύο πρώτες ταινίες είναι υποψήφιες και για το βραβείο καλύτερης ταινίας. Αντιπάλοί τους τα φιλμ «Get out», «The Post», «Call me by your name», «Darkest hour», «Dunkirk», «Lady Bird», «Phantom Thread».

Οι σκηνοθέτες που διεκδικήσουν φέτος το χρυσό αγαλματίδιο είναι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για τo «Shape of Water», η Γκρέτα Γκέργουιγκ για το «Lady Bird», ο Τζόρνταν Πιλ για το «Get Out», ο Πόλ Τόμας Αντερσον για το «Phantom Thread» και o Κρίστοφερ Νόλαν για τη «Δουνκέρκη».

Οι υποψήφιες για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου είναι: Η Σάλι Χόκινς για το «Σχήμα του νερού», η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ για το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», η Μάργκοτ Ρόμπι για το «Εγώ, η Τόνια», η Σίρσα Ρόναν για τo «Lady Bird», η Μέριλ Στριπ για το «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά».

Οι υποψήφιοι ηθοποιοί για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου είναι ο Τιμοθι Σαλαμέ για το «Call Me by Your Name», ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις για το «Phantom Thread», ο Γκάρι Όλντμαν για το «Η πιο σκοτεινή ώρα», ο Ντάνιελ Καλούγια για το «Get Out» και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον για το «Roman J. Israel, Esq».

Οι υποψηφιότητες για το φετινό Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας είναι οι εξής: «Το τετράγωνο» (Σουηδία)· «Μια φανταστική γυναίκα» (Χιλή)· «Η ψυχή και το σώμα» (Ουγγαρία)· «Χωρίς αγάπη» (Ρωσία)· «The insult» (Λίβανος).

Τα πέντε τραγούδια, που είναι υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού είναι τα «Mighty River» από την ταινία «Mudbound», «Mystery Of Love» από την ταινία «Call Me By Your Name», «Stand Up For Something» από την ταινία «Marshall», «This Is Me» από την ταινία «The Greatest Showman», και «Remember Me (Dúo)» από το animation «Coco».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος