FOLLOW US: facebook twitter

«Το όραμά μας να γίνει και δικό σας»

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στη σήραγγα παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Εγκαίνια και παράδοση από τον πρωθυπουργό στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και της νέας γέφυρας διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Είσοδος της πρώτης σήραγγας Δερβενίου, κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) .  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στη σήραγγα παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Εγκαίνια και παράδοση από τον πρωθυπουργό στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και της νέας γέφυρας διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Είσοδος της πρώτης σήραγγας Δερβενίου, κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ομολογία Τσίπρα ότι «η Δυτική Ελλάδα είναι η πιο αδικημένη της χώρας»

«Το όραμά μας, να γίνει και δικό σας». Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή την επιστολή- παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στον Πρωθυπουργό, με την οποία τον ενημερώνει για τα μεγάλα οδικά έργα και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δικαιούται η Δυτική Ελλάδα, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για να αρθούν αδικίες και ανισότητες που βασανίζουν την περιοχή εδώ και δεκαετίες, την πιο αδικημένη ίσως Περιφέρεια.  Παραδοχή και του ίδιου του Πρωθυπουργού, αφού χθες κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παράδοση του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Η Δυτική Ελλάδα είναι η πιο αδικημένη πλευρά της χώρας!»

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτήν ακριβώς την παραδοχή του Πρωθυπουργού, έχω την αίσθηση ότι για πρώτη ίσως  φορά ο κ. Κατσιφάρας έκανε μια επί της ουσίας παρέμβαση έχοντας ως  βασική προτεραιότητά του την Ηλεία, μεταφέροντας τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των παραγωγικών φορέων, των κατοίκων του νομού και των κοινωνικών θεσμών της περιοχής μας, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του, ως  Περιφερειάρχης όλης της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο της Αχαίας. Και λέω τούτο, γιατί η Πρωινή, ουκ ολίγες φορές, πέρα από το ότι έχει προβάλλει  επανειλημμένως  με πάμπολλες παρεμβάσεις της και αρθρογραφία την απαίτηση της κοινωνίας να πάψει η Ηλεία να είναι ένας γίγαντας που κοιμάται, ένας νομός ξεχασμένος από την Πολιτεία χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, έχει θέσει και τον Περιφερειάρχη προ των ευθυνών του ασκώντας του έντονη κριτική.

Φαίνεται όμως πως επιτέλους ο κ. Κατσιφάρας διαισθανόμενος  τις ευθύνες του και την ολοφάνερη αδικία όχι μόνο εις βάρος της Περιφέρειας, αλλά κυρίως της Ηλείας, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση βλέποντας σε βάθος τα προβλήματα , ζητώντας πλέον απευθείας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.  Κι αν λάβουμε υπόψη μας την χθεσινή ομολογία Τσίπρα, φαίνεται ότι η παρέμβαση του Περιφερειάρχη έπιασε τόπο. Γιατί ο νομός μας και όλη βεβαίως η Δυτική Ελλάδα, δικαιούται να έχει ίσες ευκαιρίες με άλλες περιοχές της χώρας που θα έρθουν με το σύνολο των σύγχρονων αναπτυξιακών οδικών   δικτύων και των συνδυασμένων μεταφορών. Ο δρόμος Πάτρα- Πύργος, σωτήριος για την περιοχή μας, καρκινοβατεί και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε καν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, για να μην μιλήσουμε για την διασφάλιση της χρηματοδότης. Και βεβαίως δεν επαρκεί μόνο ο αυτοκινητόδρομος για την ανάπτυξη της Ηλείας, είναι ο σιδηρόδρομος από τον οποίο έχει αποκλειστεί η Δυτική Ελλάδα μετά την Πάτρα, είναι το αεροδρόμιο που «πέταξε»,  είναι η αναβάθμιση των δύο λιμανιών μας Κατακόλου και Κυλλήνης, είναι οι υποδομές  φυσικού αερίου και η  αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων στα δύο οικόπεδα του Κατακόλου και Πατραϊκού.

Σωστά λοιπόν τοποθέτησε το θέμα ο Περιφερειάρχης ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποιο είναι επιτέλους το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής. Και μάλιστα σύντομα και όχι με λόγια. Από λόγια, χορτάσαμε, από έργα όχι! Αν άλλος τέτοιος ευλογημένος τόπος σε άλλη ίσως… χώρα, είχε στην αγκαλιά του θησαυρούς όπως την Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Ήλιδα, θα είχε απογειωθεί αναπτυξιακά. Αυτό απαιτούμε και εμείς ως Ηλείοι. «Το όραμά μας να γίνει και δικό σας» κ. Πρωθυπουργέ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος