FOLLOW US: facebook twitter

Το «χρυσό» φθινόπωρο της κρουαζιέρας στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

ploia-katakolo3

Η καλύτερη εποχή της σεζόν με πάνω από 100 αφίξεις

Στην καλύτερη εποχή της κρουαζιέρας για το Κατάκολο, έχουμε εισέλθει από τον Σεπτέμβριο. Η χρονιά αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο και το μόνο που μπορεί να διαταράξει αυτή την προοπτική είναι ο καιρός. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος αποτελούν τους παραδοσιακούς «πλούσιους» μήνες της κρουαζιέρας στην περιοχή καθώς το πρόγραμμα αφίξεων είναι υπέρ πλήρες. Έως το τέλος του χρόνου αναμένονται πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια, τα περισσότερα στο τρίμηνο του φθινοπώρου…

touristes-katakolo-september2016

Το Κατάκολο είναι γεμάτο από τουρίστες αυτές τις ημέρες, αν και κάποιος θα περίμενε το αντίθετο μετά το τέλος του καλοκαιριού. Όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή η κρουαζιέρα το κρατά όχι απλά ζωντανό, αλλά του προσφέρει τις καλύτερες στιγμές του από πλευράς κίνησης. Φέτος το Σεπτέμβριο αναμένονται 42 αφίξεις, τον Οκτώβριο 41, το Νοέμβριο 15 και το Δεκέμβριο 5. Ο μόνος λόγος που μπορεί αυτοί οι αριθμοί να αλλάξουν είναι η κακοκαιρία και οι ισχυροί άνεμοι. Έως τώρα παρά τις δύσκολες ημέρες που πέρασε ο νομός δεν υπήρχαν απώλειες. Όμως οι επόμενες ημέρες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και τους ναυτιλιακούς πράκτορες.

katakolo-antonopoulos

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος μίλησε για τους κινδύνους που φέρνει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, σχολιάζοντας πως με την κακοκαιρία της Δευτέρας οριακά δεν χάθηκε η άφιξη κρουαζιερόπλοιου. «Κάθε χρόνο το παλεύουμε και παρακαλάμε ο καιρός να προκαλέσει τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο Σεπτέμβρης είναι καλός μήνας με 42 αφίξεις, όπως και ο Οκτώβρης με 41. Πάντα το φθινόπωρο για το λιμάνι μας είναι ότι καλύτερο. Η φετινή χρονιά είναι καλή και ελπίζω να πάμε το ίδιο καλά και το 2017» είπε ο κ. Αντωνόπουλος. Παράλληλα σχολίασε περαιτέρω τις προοπτικές της νέας σεζόν. «Αν και τα γεγονότα τα Τουρκίας έχουν δημιουργήσει ένα συνωστισμό στην Αδριατική. Είναι πολλά τα βαπόρια και πιθανόν κάποιες εταιρίες να προτιμήσουν τη Δυτική Μεσόγειο, ξεκινώντας αντί της Βενετίας από τη Γένοβα και προς Ισπανία και Μαρόκο. Υπήρξε ανησυχία πως πιθανόν θα «άνοιγε» ο προορισμός της Τυνησίας όμως τα μηνύματα δεν φανερώνουν τέτοια εξέλιξη. Ήδη μέχρι στιγμής έχουμε αναγγελίες – ανεπίσημα – για περίπου 150 βαπόρια και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο φετινό επίπεδο. Θετικό είναι πως η Costa φέρνει το νέο έτος αντί του Mediterranea θα δρομολογήσει το πολύ μεγαλύτερο Luminosa. Η MSC κινείται στα ίδια επίπεδα και για τη νέα χρονιά και πλέον περιμένουμε τις αναγγελίες για τις αμερικάνικες και σκανδιναβικές εταιρίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος