FOLLOW US: facebook twitter

Το ταξίδι τώρα αρχίζει…

Ημερομηνία: 25-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Οι πρώτοι των πρώτων στην Ηλεία που χτύπησαν με πολύ υψηλές βαθμολογίες δημοφιλείς Παν/μιακές σχολές

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου – Κική Κολοβέρου – Γιάννης Σπυρούνης

Μπορεί ο δρόμος για την δική τους «Ιθάκη» να ήταν μακρύς και δύσκολος, ωστόσο σημασία στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε μόνο το ταξίδι, αλλά και ο προορισμός. Μιλάμε για τους χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών που από χθες γνωρίζουν αν άγγιξαν το όνειρό τους και σε ποια σχολή κατάφεραν να εισαχθούν. Μεταξύ αυτών και οι Ηλείοι υποψήφιοι και νέοι πλέον φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα και αριστούχοι, αφού κατάφεραν να χτυπήσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες και να περάσουν σε σχολές που ονειρεύονταν. Αρκετοί βέβαια είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν με την δεύτερη ή την τρίτη επιλογή τους, ή την απόφασή τους να ξαναδοκιμαστούν μέσω νέων Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι περισσότεροι όμως, σκοπεύουν να ακολουθήσουν την σχολή στην οποία πέτυχαν και μιλώντας σήμερα στην Πρωινή εκφράζουν την ικανοποίηση τους γιατί νοιώθουν ότι οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς. Το ταξίδι για αυτά τα νέα παιδιά, τώρα αρχίζει, όμως μπορούν πλέον να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία…

Andriopoulos_Konstantinos

Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος, 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΕΜΠ)

«Είμαι πολύ χαρούμενος και διπλά ικανοποιημένος γιατί πέτυχα τον πρώτο μεγάλο στόχο της ζωής μου. Πλέον, είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα που είναι η φοιτητική μου ζωή. Οφείλω να ευχαριστήσω, τους γονείς μου για την υποστήριξη, τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου μου αλλά και τους φίλους μου για την στήριξη».

 karamanis-leonidas

Λεωνίδας Καραμάνης 2ο ΓΕΛ Πύργου Ιατρική Θεσσαλονίκης

Είμαι πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος θα έλεγα, επιτέλους μετά από πολύ δουλειά και διάβασμα και καλή διάθεση, καταφέρνω να χτυπήσω την πόρτα της ιατρικής που ήταν το όνειρό μου. Η Ιατρική Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη μου προτίμηση, οπότε είμαι διπλά ευχαριστημένος. Με την βοήθεια και την στήριξη της οικογένειάς μου και των καθηγητών μου αλλά και την βοήθεια του θεού, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Γνωρίζω ότι ο δρόμος είναι μακρύς ως το τέλος, αλλά θα τον βαδίσω με ενθουσιασμό.

tsatas-stathis

Ευστάθιος Τσατάς  2ο ΓΕΛ Πύργου- Ιατρική Αλεξανδρούπολης

Εννοείται ότι είμαι πολύ χαρούμενος, η Ιατρική ήταν για μένα όνειρο ζωής και η πόλη δεν με ενδιαφέρει. Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω γιατρός και τώρα μπορώ πλέον να φτάσω το στόχο μου. Η τελευταία χρονιά ήταν η πιο αγχωτική, αλλά τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα. Η συνταγή της επιτυχίας- αν θέλουμε να το ονομάσουμε έτσι- είναι η μεθοδική και οργανωμένη μελέτη. Γι αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και τους φροντιστές μου που συνέβαλλαν σε αυτό και με στήριξαν, όπως και την οικογένειά μου. Τώρα αρχίζουν τα ωραία, αλλά και τα δύσκολα μαζί…

 gerasimopoulos-dionisis

Διονύσης Γερασιμόπουλος- 2ο ΓΕΛ Πύργου- Ιατρική Ιωαννίνων

Η Ιατρική ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν μαθητής του δημοτικού και έτσι από πάντα ήξερα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Ο παππούς μου ο Γιώργος Χριστοδουλάκης ήταν γιατρός και ήταν το πρότυπο μου, σαν επιστήμονας και άνθρωπος και ήθελα να του μοιάσω. Η εισαγωγή στην Ιατρική δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που είχα πάρει την απόφασή μου να κυνηγήσω το όνειρό μου, διάβαζα τόσο όσο έπρεπε, φρόντιζα να έχω μια ικανοποιητική βαθμολογία αλλά την τελευταία χρόνια φορτσάρισα, γιατί ήταν κρίσιμη και το διάβασμά μου ήταν συντονισμένο και οργανωμένο. Σε αυτήν την προσπάθεια είχα τόσο την στήριξη της οικογένειάς μου, όσο και των καθηγητών μου στο σχολείο και των φροντιστών μου και τους ευχαριστώ πολύ.

tsaparas-giorgos

Τσαπάρας Γεώργιος – 1ο ΓΕΛ Πύργου ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

Αυτή ήταν η δεύτερη επιλογή μου, όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί ήταν από τις σχολές του πεδίου μου που επιθυμούσα να περάσω. Τώρα στόχος μου είναι να πάρω το πτυχίο όσο το δυνατό συντομότερα ενώ αργότερα όταν με το καλό τελειώσω θα σκεφτώ και την προοπτική ενός μεταπτυχιακού γιατί ενισχύω την επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

sillaidopoulos-paraskevas

Συλλαϊδόπουλος Παρασκευάς—1ο ΓΕΛ Πύργου –  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

Χαίρομαι που πέρασα σε αυτή τη σχολή, μπορεί να ήταν η δεύτερη επιλογή μου στο μηχανογραφικό μου αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι το πτυχίο μου και το μέλλον μου. Στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσω την σχολή και να αποκομίσω από τις σπουδές μου όσες περισσότερες γνώσεις γίνεται.

pitta-eva

Παρασκευή  Πίττα- 2ο ΓΕΛ Πύργου – Ιατρική Λάρισας

Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς πέτυχα τον στόχο μου που ήταν η Ιατρική και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η πόλη που θα ασπουδάσω. Αυτό που με ένοιζε ήταν να περάσω και να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να σπουδάσω γιατρός.  Έτσι, τώρα απλά πάμε για τον επόμενο στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από το να πάρω με το καλό το πτυχίο μου και να συνεχίσω επιλέγοντας ειδικότητα. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως ο κόπος αξίζει.

athanasoulis-xristos

Χρήστος Αθανασούλης-  2ο ΓΕΛ Πύργου – Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης

Μπορεί η οδοντιατρική να μην ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά αυτό δεν με ενοχλεί, εννοείται ότι είμαι ικανοποιημένος καθώς αυτό το οποίο θα σπουδάσω εντάσσεται στον γενικότερο τομέα της Ιατρικής που επιθυμούσα. Σίγουρα είναι μία σχολή με πολλές προοπτικές τις οποίες όμως θα εξετάσω στην πορεία, έχουμε άλλωστε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.. Τώρα θέλω απλά να δω την σχολή μου και να σχεδιάσω το μέλλον μου .

tsoukala-maria

Τσουκαλά Μαρία- 4ο ΓΕΛ Πύργου Νομική Θεσσαλονίκης

Νοιώθω πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη γιατί οι κόποι μου πραγματικά δικαιώθηκαν. Άλλωστε η Νομική Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη μου επιλογή, ενώ τώρα στόχος είναι πρώτα το πτυχίο και μετά σκέφτομαι να ακολουθήσω το δικαστικό κλάδο. Σίγουρα έως την επαγγελματική αποκατάσταση ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά πραγματικά νοιώθω ότι θα πετύχω τους στόχους μου και αυτό με κάνει χαρούμενη.

pisimisi dionysia

Πισιμίση Διονυσία- Χαρά – 4ο ΓΕΛ Πύργου- Ιατρική Πατρών

Μέχρι στιγμής δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέτυχα το στόχο μου, όμως είναι πραγματικά χαρούμενη και ελπίζω όπως όλα τα παιδιά σε ένα καλύτερο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους γονείς μου και φυσικά την αδελφή μου, αλλά και τους καθηγητές μου στο σχολείο και το φροντιστήριο, γιατί με στήριξαν όλοι τους, αφού το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα ήταν ψυχοφθόρο και κουραστικό. Όμως οι κόποι μου δικαιώθηκαν.

stathopoulou-alexia

Αλεξία Σταθοπούλου- 4ο ΓΕΛ Πύργου –   Ιατρική Αλεξανδρούπολης

Είμαι πολύ ικανοποιημένη, γιατί η  ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή, απλά είχα επιλέξει ως πρώτη πόλη προτίμησης τα Γιάννενα. Ωστόσο το θέμα της πόλης δεν με ενοχλεί, νοιώθω ότι είμαι δικαιωμένη από το αποτέλεσμα. Φέτος έδωσα για δεύτερη χρονιά Πανελλαδικές και είναι γεγονός ότι είχα ακόμα μεγαλύτερη αγωνία, αφού είχα ήδη περάσει την ίδια δοκιμασία των εξετάσεων και την περσινή χρονιά.

tzouanou-foteini

Τζουάνου Φωτεινή- 3ο ΓΕΛ Πύργου- Μοριακή Βιολογία και Γενετική Αλεξανδρούπολης

Η συγκεκριμένη σχολή δεν ήταν η πρώτη μου προτίμηση, ωστόσο νοιώθω αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.  Η Μοριακή Βιολογία είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη σχολή, αλλά θεωρώ ότι πραγματικά θα μου αρέσει καθώς ήταν πολύ κοντά σε αυτό το οποίο είχα αρχικά επιλέξει. Δεν μπορώ λοιπόν να μην νοιώθω χαρούμενη.

drogitis-panagiotis

Παναγιώτης Δρογγίτης- 4ο ΓΕΛ Πύργου- Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αθήνας

Τα οικονομικά είναι ο τομέας που αγαπούσα και ανέκαθεν ήθελα να σπουδάσω. Η συγκεκριμένη σχολή στο Οικονομικό Παν/μιο ήταν η πρώτη μου επιλογή, είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένος που πέτυχα το στόχο μου. Ομολογουμένως δεν ήταν εύκολο, είχε πολύ διάβασμα, μεθοδικό και συστηματικό, όμως άξιζε τον κόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο σχολείο και το φροντιστήριο, τους γονείς μου και τους φίλους μου που ήταν όλοι κοντά μου και με κάθε τρόπο με στήριξαν σε αυτήν μου την διαδρομή και την προσπάθεια.

tassiopoulos-panagiotis

Παναγιώτης Τασσιόπουλος0 4ο ΓΕΛ Πύργου- Ιατρική Πάτρας

Η Ιατρική σχολή ήταν ένας στόχος που είχα βάλει από αρκετά νωρίς, γι αυτό και προσπάθησα να τον φτάσω μέσα από αρκετό και συντονισμένο διάβασμα, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο. Γι αυτό και η όλη προετοιμασία μου, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια στο Λύκειο, ήταν μεθοδική, χωρίς ωστόσο υπερβολές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξή τους σε αυτόν τον αγώνα μου τους καθηγητές μου, τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο και βεβαίως την οικογένειά μου, για την βοήθεια και την κατανόηση.

mpeka-vasia

Βασιλική Μπέκα- 3ο ΓΕΛ Πύργου- Βιολογικό Πάτρας

Είμαι πολύ χαρούμενη για την εισαγωγή στο Βιολογικό της Πάτρας, βέβαια η πρώτη μου προτίμηση ήταν η Οδοντιατρική Αθηνών όμως οι βάσεις ανέβηκαν υπερβολικά πολύ και αν και είχα υψηλή βαθμολογία δεν μπόρεσα να εισαχθώ. Όμως είμαι ευχαριστημένη γιατί μου άρεσαν όλες οι Σχολές του πεδίου μου και βεβαίως το Βιολογικό είναι μια πολύ καλή Σχολή. Τα τελευταία χρόνια διάβασα αρκετά, ωστόσο φέτος έπρεπε να κάνω μια υπερπροσπάθεια γιατί ήταν καθοριστική η φετινή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξη τους γονείς μου και βεβαίως για την  πολύτιμή βοήθειά τους τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο ΔΟΜΗ.

statha-efstathia

Ευσταθία Σταθά 3ο ΓΕΛ Πύργου- Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πολυτεχνείο Πάτρας

Η συγκεκριμένη σχολή και όχι απλώς το Πολυτεχνείο, ήταν η πρώτη μου επιλογή και σε αυτήν είχα καταλήξει  ήδη από την Α’ Λυκείου και επομένως αφιερώθηκα σε αυτόν τον στόχο και όλα τα επόμενα χρόνια του σχολείου. Επομένως είμαι πολύ χαρούμενη. Εννοείται ότι διάβασα πάρα πολύ, αυτά που λένε άλλοι συμμαθητές μου ότι δεν διάβασαν αρκετά δεν θεωρώ ότι είναι αλήθεια, χρειάζεται πάρα πολύς κόπος, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είχα τουλάχιστον την φετινή χρονιά καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μου, αλλά έτσι το είχα αποφασίσει και δεν με ένοιαζε αφού τα κατάφερα. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο για την βοήθειά τους και βεβαίως τους γονείς μου για την ηθική και οικονομική στήριξη και όλον το περίγυρό μου.

Misirlaki_Xristina

Χριστίνα Μυρσιλάκη – ΓΕΛ Βάρδας- Χημικό Κρήτης

Είμαι πολύ χαρούμενη από την επιτυχία μου, αν και η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου επιλογή που την έβαλα όμως τελευταία στιγμή στο μηχανογραφικό, ήταν το Χημικών Μηχανικών ενώ μέχρι πρότινος το Χημικό που πέρασα. Επειδή όμως αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στις δύο αυτές επιλογές, είμαι ικανοποιημένη και θα ήμουν σε όποια από τις δύο Σχολές κατάφερνα να εισαχθώ. Εκτός από το Χημικό μου αρέσει και η Κρήτη και πιστεύω ότι όλα θα είναι πολύ όμορφα στην συνέχεια με τις σπουδές μου. Το διάβασμά μου ήταν συστηματικό, όχι υπερβολικό, αλλά ήξερα πότε θα μελετήσω περισσότερο και πότε θα ξεκουραστώ και νομίζω πως τα πήγα καλά με την διαχείριση του χρόνου μου. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου για την στήριξή τους αλλά και τους καθηγητές μου στο σχολείο και το φροντιστήριο.

kourkoumelis_sotiris

Κουρκουμέλης Σωτήρης- ΓΕΛ Βαρθολομιού- Χημικό Πάτρας

Το Χημικό της Πάτρας ήταν η δεύτερη επιλογή μου, η πρώτη ήταν το Χημικών Μηχανικών, όμως τελικά δεν αμφιταλαντευόμουνα ανάμεσα στις δύο σχολές οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν μπορώ να πω ότι διάβασα υπερβολικά, προετοιμαζόμουν ωστόσο όλα τα χρόνια στο Λύκειο, φέτος λίγο περισσότερο με συντονισμένη μελέτη, αλλά χαλαρά χωρίς υπερβολές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την επιτυχία μου την οικογένειά μου αλλά και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και ιδιαίτερα τον κ. Μίγκο και τον κ. Τζίκα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Maria-Mourantidi

Μαρία Ζωή Μουραντίδη, ΓΕΛ Γαστούνης, Ιατρική Πάτρας

«Η ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή, άρα είμαι ικανοποιημένη  Όπως σας είχα πει και τον Ιούνιο με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η προσπάθεια μας και οι θυσίες μας τελεσφόρησαν. Ευχαριστώ για ακόμη  μία φορά  όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν!».

stauropoulou_georgia

Γεωργία Σταυροπούλου, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών Αθήνα

«Η σημερινή ημέρα με γεμίζει χαρά αφού πέτυχα τον πρώτο μεγάλο μου στόχο. Η σχολή ήταν μέσα στις προτιμήσεις μου και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές για τη βοήθειά που μου έδωσαν».

depoudis giorgos

Γιώργος Δεπούντης, 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. Αθήνας

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα γιατί πέτυχα τον πρώτο στόχο μου που είναι η Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. Αθήνας. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν γεγονός που με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους καθηγητές και τους φροντιστές μου για την υποστήριξη και το Θεό για τη δύναμη που μου έδωσε.

eleni_vasilakopoulou

Έλενα Βασιλικοπούλου, 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης

«Πέρα από τη χαρά που νιώθω είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί ο πρώτος μεγάλος στόχος μου επιτεύχθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τον σκυλάκο μου που ήταν πάντα δίπλα μου».

Ioanna_trapali

Ιωάννα Βασιλακοπούλου Τράπαλη, 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρα

«Η συγκεκριμένη σχολή δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά και πάλι είναι μια από τις επόμενες που είχα επιλέξει. Για την επίτευξη της επιτυχίας αυτής με βοήθησαν η οικογένειά μου οι καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου  τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω».

panagiotis_theofilis

Παναγιώτης Θεοφίλης,2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, Ναυπηγών Μηχανολόγων Αθήνας

«Πέρασα σε μια από τις σχολές που είχε επιλέξει. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που τα κατάφερα. Ήταν μια επιτυχία που δεν ήρθε από μόνη της αλλά χρειάστηκε πολύ δουλειά και βέβαια την συνεχόμενη στήριξη της οικογένειας μου και των καθηγητών μου τους οποίους ευχαριστώ».

nikos_oulis

Νίκος Ούλης, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, Μηχανικών Πληροφορικής Πάτρα

«Είμαι χαρούμενος από αυτή την επιτυχία. Είναι μια σημαντική μέρα για μένα γιατί κατάφερα να πετύχω το στόχο μου.  Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου».

Stelios_Papaxristos

Στυλιανός Παπαχρήστος, ΓΕΛ Λεχαινών, Φυσικής Αθηνών

«Είναι ωραίο να βλέπεις τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς να πιάνουν τόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου, που με βοήθησαν σε αυτόν τον μαραθώνιο που λέγεται πανελλήνιες, και τους γονείς μου για την οικονομική μα πάνω από όλα ψυχολογική υποστήριξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος