FOLLOW US: facebook twitter

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Επιμελητήριο Ηλείας

Ημερομηνία: 17-02-2017 | Συντάκτης:

sxoleio-deuteris-eukarias-enimerwsi

Ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και την λειτουργία του

Το Επιμελητήριο Ηλείας, επισκέφθηκαν εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, όπου και ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τους στόχους λειτουργίας του αλλά και τις σημαντικές δράσεις που αναπτύσσει.

Εκεί, τους υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος και οι συνεργάτες του κ.κ. Μπαλάσκας και Βαρελάς, οι οποίοι και τους παρουσίασαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Αρχικά ο αντιπρόεδρος μίλησε για την ιστορία του Επιμελητηρίου Ηλείας και για την ίδρυσή του το 1928,  εξήγησε τι είναι το Επιμελητήριο και ποιος ο σκοπός του, καθώς και ποια είναι η δομή του και τα μέλη του. Ανάφερε ότι ο νομός Ηλείας είναι ο 3ος νομός στην Ελλάδα σε εξαγωγές στον πρωτογενή τομέα και μίλησε για την αγορά και για το πώς επηρεάστηκε από την κρίση.

Στην συνέχεια έδωσε το λόγο στους συνεργάτες του κ. Βασίλειο Μπαλάσκα και κ. Δημήτριο Βαρελά οι οποίοι μίλησαν για την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και τις παροχές της, εξηγώντας πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ αναφέρθηκαν και σε επιχειρήσεις και τα επιτεύγματα, επιτυχημένων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, αλλά και σε άλλους τομείς τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο εξωτερικό. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις δράσεις του Επιμελητηρίου, σε επιδοτούμενα προγράμματα για τη δημιουργία νέας επιχείρησης ή την επέκταση μίας υπάρχουσας, καθώς και σε επιδοτούμενα σεμινάρια τόσο για ανέργους όσο και για επαγγελματίες.

sxoleio-deuteris-eukarias-enimerwsi1

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων από τους εκπαιδευόμενους καθώς τα ανωτέρω θέματα τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Οι ομιλητές με χαρά τους απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους παρευρισκόμενους με στοιχεία επικοινωνίας τους ενώ τόνισαν ότι θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων στα γραφεία του Επιμελητηρίου για ότι χρειαστούν.

Εκπαιδευόμενοι και Εκπαιδευτές ευχαρίστησαν τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση και τις χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα που προβληματίζουν κατά καιρούς τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου και αποχώρησαν με πολύ καλές εντυπώσεις και έχοντας αποκομίσει σημαντικά στοιχεία για την τοπική αγορά εργασίας και τη χρησιμότητα του Επιμελητηρίου.

Έκοψαν πίτα

Εξάλλου, το 2017, ποδαρικό για το ΣΔΕ Πύργου έκανε ο εκπαιδευτικός Βασίλειος Καρβουνιάρης κλάδου ΠΕ17.03 ο οποίος και ανέλαβε χρέη Υποδιευθυντή στο σχολείο, ενισχύοντας παράλληλα το σχολείο σε εκπαιδευτικό αλλά και σε διοικητικό επίπεδο. Επίσης, πριν μερικές ημέρες, έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, με τον τυχερό του φλουριού που αντιστοιχούσε σε «απουσίες» δυο ημερών, να είναι ο Αλέξης Γκάτσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος επιλογής Εκπαιδευτικού Προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στα ΣΔΕ στο πλαίσιο της Πράξης ΣΔΕ του ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020″. Επίσης από τον ίδιο φορέα (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοινώθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος επιλογής Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων με σύμβαση μίσθωσης έργου στα ΣΔΕ στο πλαίσιο της ανωτέρω πράξης. Πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος https://www.inedivim.gr , ενώ τελευταία Προθεσμία Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων είναι η 1η Μαρτίου 2017 (ώρα 17:00).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος