FOLLOW US: facebook twitter

«Το λιμάνι Κατακόλου, αλλάζει»: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον πρ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λ. Βαρουξή

Ημερομηνία: 24-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Το 2019 επανέρχεται στις 400 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης, για την ανάπτυξη του τουριστικού λιμένα Κατακόλου έγινε χθες από τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναλύοντας όλα τα υπάρχοντα δεδομένα αλλά και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

Όπως τονίστηκε, το 2018 διαφαίνεται μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, εμφανίζοντας μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι (το 2016 προσέγγισαν το λιμάνι 275 κρουαζιερόπλοια ενώ το 2018 προβλέπονται 214) ωστόσο τα στοιχεία για το 2019 είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα καθώς η κίνηση «επιστρέφει» στα νούμερα του παρελθόντος (2012) με τον αριθμό να ξεπερνά τις 400 αφίξεις.

«Το 2018 βρισκόμαστε και λόγω Ολυμπίας στην πρώτη γραμμή της προτίμησης σε σχέση με τα άλλα λιμάνια» επισήμανε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Λεωνίδας Βαρουξής και σημείωσε: «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, ως διοίκηση σχεδιάζουμε να τα ποσοτικοποιήσουμε και αποθησαυρίσουμε σε μια καινοτόμα ιδέα. Σκεφτόμαστε να προβούμε σε σειρά συνεντεύξεων με τους κορυφαίους εκ των διοργανωτών της κρουαζιέρας προκειμένου να διασφαλίσουμε τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας που θα αναδείξουν τις αδυναμίες μας, θα φωτίσουν τις δυνάμεις μας και θα αποκαλύψουν μελλοντικές δυνατότητες μας και τις ευκαιρίες που το λιμάνι μπορεί να προσφέρει. Υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος όμως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η αλλαγή σελίδας έγινε πριν 6 μήνες. Η βούληση μας είναι δεδομένη…».

Ο κ. Βαρουξής, επισήμανε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η διαχείριση του χρόνου που στο δημόσιο τομέα «κυλά» αργά και η ίδια η υπηρεσία αποτελεί τροχοπέδη μη ανάπτυξης του λιμανιού λόγω έλλειψης προσωπικού, προσθέτοντας ότι για να παραχθεί έργο απαιτείται ένα σύνολο τεχνοκρατών που θα έχει ο καθένας την αρμοδιότητα του αλλά και μια ομάδα με συναντίληψη.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι υπάρχει ένας αναχρονιστικός ΟΕΥ που δεν προβλέπει στελέχωση της υπηρεσίας με τις αναγκαίες θέσεις και τελειώνοντας τη θητεία τους, θα προσφέρουν έναν νέο ΟΕΥ που χρειάζεται το Κατάκολο ως τουριστικό λιμάνι.

Ειδική αναφορά, έκανε στον τεχνικό σύμβουλο του ΔΛΤ Κώστα Μυλωνά, τονίζοντας ότι ξεκίνησαν με ένα 20% ωρίμανσης των μελετών και χάρις την τιτάνια προσπάθεια αυτού του ανθρώπου, ολοκληρώθηκαν στο σύνολο τους οι μελέτες και πολύ σύντομα το Κατάκολο θα αλλάξει μορφή. Θα αποκτήσει κτίριο Σένγκεν, terminal επιβατών, ασφαλτοστρώσεις, συντριβάνια, κιόσκια κ.α.

Αρχικά ο κ. Βαρουξής, εξέφρασε τα παράπονα του απέναντι σε όσους ασκούν μόνο κριτική και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να στηρίξουν το λιμάνι ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον νέο Λιμενάρχη για την παρουσία του στη συνέντευξη αλλά και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση τώρα» Χάρη Μιχαλακόπουλο, τονίζοντας ότι ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που είχε στείλει η Διοίκηση στις εφτά δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πύργου προκειμένου να τις ενημερώσει για τα πεπραγμένα της. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ανέφερε ότι του τηλεφώνησαν οι κ.κ. Παναγούλης, Αργυρόπουλος και Βαγγελάτου.

Παράλληλα όμως, έκανε αναφορά και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο, καλώντας τον για ακόμα μια φορά να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη και να προσκαλέσει την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος