FOLLOW US: facebook twitter

Το καρπούζι αλλιώς…: Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή καρπουζιού στα φετινά Βουπράσια

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Η διαφορετικότητα του καρπουζιού και πάλι αποτέλεσε μαγνήτη και βασικό συντελεστή της επιτυχίας για τη φετινή γιορτή που έγινε στη Βάρδα για το «χρυσοφόρο» καρπό της ηλειακής γης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Η 2η γιορτή καρπουζιού που εντάχθηκε και φέτος στα Βουπράσια, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βάρδας και της Βουπρασίας, πλημμύρισε από κόσμο.

Η προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αλλά και ουσιαστική γευστική παρέμβαση του Σεφ και μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσο, Βασίλη Σιαράβα, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Το κοινό που επισκέφθηκε την φετινή γιορτή, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παγωτό με γεύση καρπούζι, αλλά και γλυκό του κουταλιού (συνοδευόμενο από μια εξαιρετική κρέμα). Παράλληλα θαύμασε και τα «γλυπτά» πάνω σε μεγάλα καρπούζια, που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Το κοινό στη συνέχεια απόλαυσε διάφορα εδέσματα σε μια μουσικοχορευτική βραδιά με μοντέρνα χορευτικά από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας και μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα του Πατρινού, Βασίλη Ακριβού.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αναπληρωτής του Διονύσης Μάλλιαρης, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Μυλωνόπουλος και Λάμπης Δημόπουλος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Καραγιάννη Λευκαδίτη, Νίκος Σοφιανόπουλος, Βασιλική Κομπορόζου και Ανδρέας Χαμουζάς.

Τα μέλη του Εθιμοτοπικού Συλλόγου Λεχαινών, είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας και να γίνουν μια μεγάλη παρέα σε μια κεφάτη βραδιά στην πρωτεύουσα της Βουπρασίας.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης και γεωπόνος Τάκης Λαϊνάς, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της βραδιάς για το καρπούζι, ενώ η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Άννα Γεωργοπούλου Κοντόγιωργα μαζί με το δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ, απηύθυναν χαιρετισμό και εξήραν την προσπάθεια που γίνεται στη Βάρδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος