FOLLOW US: facebook twitter

Το Καραβάνι της Υγείας περνά από την Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 24-05-2017 | Συντάκτης:

Στις 28 Ιουνίου – Συναγερμός για την ενοποίηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων

Φωτιές έχει ανάψει στην Αμαλιάδα η πρόταση σχεδίου νόμου για την αναμόρφωσης της οργάνωσης των νοσοκομείων. Οι όροι «διασύνδεση» και «ενοποίηση» νοσοκομείων παραπέμπουν στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας και ήδη ο σύλλογος των εργαζομένων βγαίνει μπροστά μαζί με τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς για να «μπλοκάρουν» μια τέτοια πιθανή εξέλιξη.

Χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος εξήγγειλε πως το Καραβάνι της Υγείας που τους προηγούμενους μήνες έχει περάσει, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Λάρισα και τα Ιωάννινα, θα περάσει για πρώτη φορά από ένα μικρότερο αστικό κέντρο όπως είναι η Αμαλιάδα, δείγμα της δυναμικής που υπάρχει εκεί στον αγώνα για την Υγεία.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 28 Ιουνίου με τη συμμετοχή εργαζομένων και φορέων από πολλές περιοχές της νότιας χώρας, με την οργάνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Ο κ. Μιχαλόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε πως αν προχωρήσει η πρόταση σχεδίου νόμου, γίνει νόμος του κράτους, το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα υποβαθμιστεί. Εξήγησε πως βάσει του σχεδίου τα ενοποιημένα νοσοκομεία θα αποτελούν ενιαίο και αυτοτελές ΝΠΔΔ με τον ανάλογο γεωγραφικό προσδιορισμό που θα συνοδεύει το Γενικό Νοσοκομείο. Θα έχουν ενιαία διοίκηση και διευθύνσεις – υπηρεσίες.

Ο οργανισμός θα είναι επί της ουσίας ενοποιημένος και οι θέσεις προσωπικού θα κατανέμονται μεταξύ των ενοποιημένων νοσηλευτικών μονάδων. Οι ενοποιήσεις δεν θα γίνουν μόνο εντός νομού, αλλά και εντός περιφέρειας. Μάλιστα έδωσε παραδείγματα ο κ. Μιχαλόπουλος όπως αυτό με τα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας που εδρεύουν σε διαφορετικούς νομούς. «Στην ουσία η ενοποίηση σημαίνει ταφόπλακα, είτε λειτουργία του νοσοκομείου ως αστικού κέντρου υγείας, είτε με τη λειτουργία μιας κλινικής και τα υπόλοιπα τμήματα να μεταφερθούν στο κεντρικό νοσοκομείο.

Δεν περνά απαρατήρητο πως όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτή την εποχή είναι κρίκοι σε μια αλυσίδα που έχει καταρρακώσει και τους εργαζόμενους και τους πολίτες» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Αμαλιάδας. Επισήμανε δε πως κανένας δεν διασφαλίζει τον αριθμό των σημερινών εργαζομένων στους νέους οργανισμούς που θα δημιουργηθούν.

Σε ότι αφορά το Καραβάνι της Υγειάς, ο κ. Μιχαλόπουλος είπε ότι στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα στο χώρο. Η απόφαση ελήφθη μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ να γίνει στην πόλη της Αμαλιάδας, με κύριο θέμα όχι τα προβλήματα της Υγείας συνολικά, αλλά με εξειδίκευση στο θέμα της ενοποίησης των νοσοκομείων και ειδικά για την περίπτωση της Αμαλιάδας. Επαφές έχουν γίνει με τους συλλόγους εργαζομένων άλλων διασυνδεόμενων νοσοκομείων όπως της Κυπαρισσίας, του Μεσολογγίου, των Μολάων, της Λευκάδας, για να συμμετάσχουν εργαζόμενων στην Υγεία και πολίτες των παραπάνω περιοχών.

«Είναι τιμή και είναι δύναμή μας να γίνει εδώ για να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα όλοι αυτοί που θέλουν αυτό το νοσοκομείο που έχει ιστορία και προοπτική και δεν παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει όχι επειδή δεν το θέλουν οι εργαζόμενοι ή οι πολίτες αλλά επειδή αυτοί που κυβερνούν το έχουν αφήσει με ένα πόδι και χωρίς πατερίτσα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Καραβάνι της Υγείας θα ξεκινήσει με προσυγκέντρωση από το νοσοκομείο Αμαλιάδας και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα καταλήξει στον κόμβο Παπακασελά όπου θα αποκλειστεί η εθνική οδός. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες δράσεις στην κινητοποίηση αυτή.

Παρόντες στην ανακοίνωση αυτή ήταν ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σιαψάλης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νατάσα Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Λέντζας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΔΣ Ήλιδας Άγγελος Κολόσακας και μέλη της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος