FOLLOW US: facebook twitter

Τουρνουά μπάσκετ Αγίας Βαρβάρας: Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Πύργου «Ολύμπιος»

Ημερομηνία: 13-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να παραχωρείται ένα από τα δημόσια γήπεδα μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας, το “ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ’, για διάφορες εκδηλώσεις, πολιτιστικής κυρίως φύσεως, αλλά σίγουρα διαφορετικής χρήσης και υφής από τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Πύργου ‘ΟΛΥΜΠΙΟΣ’ πήρε την πρωτοβουλία πριν λίγα χρόνια και προέβη στην ανάπλαση του Αθλητικού Κέντρου, ενώ στο συγκεκριμένο γήπεδο έγινε η πλήρης ανακατασκευή του με την τοποθέτηση κοστοβόρου ειδικού τάπητα από καουτσούκ, την προμήθεια κι εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων με πλαστικά καθίσματα, την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για την προστασία του από οχήματα, ποδήλατα κ.λπ., την προμήθεια και τοποθέτηση προβολέων, καινούργιων ταμπλό και στεφανιών κ.λπ.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν εθελοντικά, όταν κανείς δεν ενδιαφερόταν για τις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία).

Από την πλήρη αδιαφορία, πριν την ανάπλαση του Αθλητικού Κέντρου και την ανακατασκευή του γηπέδου ‘ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ’, ξαφνικά ορισμένοι παράγοντες και δημότες του Πύργου, αφού βρήκαν έτοιμες εγκαταστάσεις, επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω γήπεδο για διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες δε σχετίζονται με τις ανάγκες που μπορεί να εξυπηρετήσει ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος, με συνέπεια να προκαλούνται συνεχώς φθορές.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ο Σύλλογος είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονιζόταν ότι οι εγκαταστάσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η παραχώρηση των γηπέδων μπάσκετ για χρήσεις μη αθλητικού περιεχομένου. Μάταια!

Μόλις χθες, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη πολιτιστική εκδήλωση μέσα στο γήπεδο ‘ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ’ και οι αθλούμενοι αποχώρησαν ‘οικειοθελώς’, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με τις φθορές να είναι ορατές σήμερα το πρωί, όπως επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την παρούσα ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί επιστολή απαγόρευσης της χρήσης του γηπέδου ‘ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ’ προς τους αθλούμενους από τους διοργανωτές της εκδήλωσης με αφισοκόλληση στις μπασκέτες των γηπέδων, δεν είδαμε όμως κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση ή διαμαρτυρία από την πλευρά τους για το γεγονός ότι στα μέσα Ιουλίου ο περιβάλλων χώρος δεν έχει καθαριστεί ακόμα από βάτα και χόρτα, που σε ορισμένα σημεία προσεγγίζουν το ύψος των δένδρων (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Πύργου ‘ΟΛΥΜΠΙΟΣ’ έχει συγκεντρώσει με κόπο και μεγάλη προσπάθεια τα απαιτούμενα χρήματα από χορηγίες για να υλοποιήσει τις εργασίες ανάπλασης των γηπέδων και έχει περιορισμένους πόρους.

Επειδή λοιπόν ορισμένοι δημότες δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη χρήση που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο γήπεδο και πιθανόν να μη γνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρεί τη λειτουργικότητά του το Αθλητικό Κέντρο, απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς του Δήμου Πύργου για την αποκατάσταση των προκληθεισών φθορών, την προστασία των εγκαταστάσεων και την επανεξέταση των προϋποθέσεων παραχώρησή τους, ειδικά για εκδηλώσεις που δεν είναι συμβατές με το σκοπό και τη χρήση των γηπέδων καλαθοσφαίρισης της Αγίας Βαρβάρας.

Εκ του Συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος