FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Τουριστικό τρενάκι και open bus στον Πύργο

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:

Μαραθώνια και με εντάσεις η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου για στάδιο και τουρισμό

Μαραθώνια και με εντάσεις ήταν η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου που διήρκεσε ως τις 1 μετά τα μεσάνυχτα είχε ως κυρίαρχα θέματα τον νέο κανονισμό στο δημοτικό στάδιο Πύργου αλλά και το γνωστό πλέον θέμα της προσέλκυσης τουριστών στον Πύργο, με την μεταφορά επισκεπτών με open bus.  Έτσι, υπήρξε μακρά συζήτηση για το θέμα του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου, θέμα το οποίο πέρασε τελικώς κατά πλειοψηφία όπως και εκείνο του αντιτίμου χρήσης  των αθλητικών εγκαταστάσεων , ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα της κατηγοριοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Όσον αφορά το τουριστικό τρενάκι και το ανοιχτό τουριστικό λεωφορείο για ξεναγήσεις εντός Πύργου το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης, αναλώθηκε στο θέμα του τουρισμού.  Ο δήμαρχος Πύργου στην τοποθέτησή του υπερθεμάτισε των επιλογών του για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που έχει κάνει που περιλαμβάνει ακόμα και τρενάκι και mini bus για τη μεταφορά των επισκεπτών, μιλώντας για την “εικόνα του μέλλοντος”. Ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε και σε εκείνες τις πρωτοβουλίες που έλαβε και τα έργα που υλοποίησε για το Κατάκολο. Προσπάθησε να πείσει στη συνέχεια πως δεν θα πλήξει τον κλάδο των ταξιτζήδων η πρόταση για τα open bus. Ζήτησε δε από εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην πόλη του Πύργου γιατί ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια

Ο πρόεδρος της ΤΚ Κατακόλου Κώστας Καντούνης ανέφερε στην τοποθέτησή του πως “δεν είμαστε ενάντια στο να έρθουν οι τουρίστες στον Πύργο. Το θέμα είναι πως θα φτάσουν εκεί, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και τα μέσα στο Κατάκολο οδηγούν στην Ολυμπία. Σε ότι αφορά το open bus πρέπει να προσδιοριστεί η σωστή θέση αφετηρίας. Αν είναι στην πλατεία δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Όμως όταν ζητούν να πάνε δίπλα στα πλοία μπροστά από κάθε άλλο μέσο, πάμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Δεν γίνεται να έχουν προνομιακή μεταχείριση απέναντι στα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα”.

Απο την πλευρά των ιδιοκτητών Ταξί, ο πρόεδρος Δημήτρης Μιαούλης στην τοποθέτησή του, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την προνομιακή αντιμετώπιση που επιδιώκεται να δοθεί στον επιχειρηματία που θα δραστηριοποιηθεί με τα ανοικτά λεωφορεία στο Κατάκολο, επισημαίνοντας τους κινδύνους και τις αντιδράσεις που θα προκύψουν από την πλευρά των εταιριών της κρουαζιέρας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης για το θέμα δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι κυρίως για την απουσία εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα.

Ξεχωριστή συνεδρίαση για καταστήματα 

Το σημαντικό θέμα της ανάκλησης αδειών καταστημάτων στην κεντρική πλατεία Πύργου και των αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και κατασκευής στεγάστρων, θα συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στις 12 του μηνός Οκτωβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 μ.μ. Στην ίδια συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις συγκρότησης επιτροπής οριστικής παραλαβής των έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ στις Λλινες και  «Κατασκευή Πολιτιστικού Πάρκου περιοχής Κούβελου Δήμου Πύργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος