FOLLOW US: facebook twitter

Τον πρόδωσε η καρδιά του…: Έφυγε» από τη ζωή ο Ηλείος δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:

Σε ηλικία 66 ετών «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, ο γνωστός δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε λόγω ανακοπής καρδιάς. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος αν και μεγάλωσε στην Πάτρα,  καταγόταν από την Ηλεία και συγκεκριμένα από την Βαρβάσαινα όπου τα τελευταία χρόνια είχε ανακαινίσει και το πατρικό του σπίτι και πέρναγε αρκετά διαστήματα στον Πύργο.

Πολλές φορές μάλιστα στα τοπικά καφέ της πόλης με τον υπολογιστή του που δεν αποχωρίζονταν σχεδόν ποτέ, καθότι μέχρι πρότινος ήταν στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού , επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα  και συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Μάλιστα τον κ. Τσακαλώτο είχε φιλοξενήσει το καλοκαίρι και στην Ηλεία.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε σε επιτελικές θέσεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και δούλεψε πολλά στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων ήταν αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης.

Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Η Πρώτη», και στην «Εποχή» ως αρθρογράφος και διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην Ερτ, τον Αντένα, Σκάι, και Σταρ. Η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου θα γίνει σήμερα Δευτέρα 15/1, στις 4 μ.μ., από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με ένα μήνυμα στον Twitter ο πρωθυπουργός αποχαιρέτισε τον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη.

«Ο φίλος, ο Άνθρωπος, ο σύντροφος σε όλες τις μάχες και τις δυσκολίες, τις χαρές και τις λύπες, τις ήττες και τις νίκες, Θοδωρής Μιχόπουλος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του μέσω Facebook στον Θοδωρή Μιχόπουλο.

“Η πένα, το ήθος, το χαμόγελο, η δημοσιογραφική ευπρέπεια και μαχητικότητα, η πολιτική στράτευση, η αφοσίωσή του σε ιδέες που ξεπερνούν την ιδιοτέλεια και την καλοπέραση, και μάχονται στα μέτωπα της κοινωνικής απελευθέρωσης, θα λείψουν από την Αριστερά και την χώρα.

Πενθούμε σήμερα, μαζί με την οικογένεια, και τους φίλους του.

Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας, σύντροφε Θοδωρή.

Καλό σου ταξίδι” υπογραμμίζει


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος