FOLLOW US: facebook twitter

Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ: Να καλυφθούν τώρα οι τεράστιες ελλείψεις εξοπλισμού και προσωπικού στο νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι “εξυγιαίνεται” και βελτιώνεται η κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, στην πραγματικότητα η κατάσταση χειροτερεύει για τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή της, οδηγώντας όλο και περισσότερους ασφαλισμένους στον επιχειρηματικό τομέα πληρώνοντας περισσότερα για εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία.

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι επιπτώσεις για τις ασφαλισμένες – ασφαλισμένους και ανασφάλιστους του νομού μας λόγω της κατάστασης που βρίσκεται το Νοσοκομείο του Πύργου. Μετά τη βλάβη του αξονικού τομογράφου που εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί, βγήκαν εκτός λειτουργίας και όλα τα ακτινολογικά μηχανήματα. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τις ελείψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και προσωπικού καθώς επίσης και τις ελλείψεις σε άλλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Αυτή η κατάσταση δεν βελτιώνεται με ημίμετρα και σπασμωδικές κινήσεις. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι για το 2018 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 363 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, που προστίθεται στην κατά 22,5% μείωση του 2016. Οι προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας είναι ελάχιστες. Το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (μπλοκάκια, επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις κλπ.), οι οποίοι στην ουσία αντικαθιστούν αυτούς που έληξε η σύμβασή τους και δεν πληρώνονται από το κράτος αλλά από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων.

Ότι και να λένε οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο νομό μας (Βουλευτές, Διοικητής και Υποδιοικητής Νοσοκομείου Ηλείας) την πραγματικότητα την βιώνουμε όλοι καθημερίνα που χρειάζεται να επισκεφτούμε τα Νοσοκομεία του νομού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να παλέψουν για:

1. Κρατικά νοσοκομεία που να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των ασθενών, στην εκπαίδευση και στην έρευνα

2. Να εξοπλιστεί με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και όλα τα ακτινολογικά μηχανήματα

3. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης (γιατρούς, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό)

4. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Νοσοκομεία και ΚΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος