FOLLOW US: facebook twitter

Τι συζήτησαν ο Τσίπρας με τον γ.γ. του Κ.Κ. Κίνας

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο γγ του ΚΚ Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, Κάι Κι (Cai Qi), κατά τη συνάντηση τους νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο Κάι Κι, η Κίνα παρακολουθεί τις προσπάθειες της χώρας για την οικονομική ανάπτυξη και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει σύντομα από την κρίση, ενώ εξέφρασε τη θέληση της Κίνας για εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών.

Έχω επισκεφθεί ως πρωθυπουργός δύο φορές την Κίνα και είχα συνομιλίες και με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον ομόλογο μου Λι Κετσιάνγκ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τον Κάι Κι. «Είναι η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Κίνας μετά το συνέδριο του κόμματος, το οποίο έθεσε σε νέες βάσεις την προοπτική του λεγόμενου κινέζικου ονείρου για μια ισχυρή οικονομία. Και με αυτή την έννοια θεωρώ την επίσκεψη σας συμβολική» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας την ισχυρή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στόχος της Ελλάδας παραμένει το να είναι μία χώρα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου αλλά και κόμβος στα Βαλκάνια και σε όλη την Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο Κάι Κι τόνισε «παρακολουθούμε τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και τις προσπάθειες για ανάκαμψη, και βλέπουμε ότι σύντομα η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και να ξέρετε εκτιμούμε παρά πολύ αυτές τις προσπάθειες» είπε.

«Νομίζω ότι έχουμε μπει στην καινούργια εποχή, στο «μήνα του μέλιτος» και πρέπει να εμβαθύνουμε τη σχέση μας και να προωθήσουμε την στρατηγική σχέση των δυο χωρών», προσέθεσε ο γγ του ΚΚ Πεκίνου, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή: (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος