FOLLOW US: facebook twitter

Τιμούν την μάχη στο Πούσι

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εορταστικές εκδηλώσεις από τον δήμο Ολυμπίας και την ΠΕ Ηλείας την Κυριακή 25 Ιουνίου

Την Κυριακή 25η Ιουνίου 2017 στην ιστορική τοποθεσία “Πούσι” της τ.κ. Αχλαδινής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για τις νίκες των Ελλήνων κατά των Τούρκων,που έγιναν από τη 12η Μαΐου έως την 23η Ιουνίου 1821 με αποτέλεσμα τη συντριβή και την απώθηση των Τούρκων από το Λάλα.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η ΠΕ Ηλείας και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η δοξολογία στο Πούσι θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος και τέως υπουργός Αντώνης Αργυρός. Την σκυτάλη θα πάρουν μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Αχλαδινής που θα απαγγείλουν ποιήματα ενώ τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων της περιοχής θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Π.Ε Κεφαλληνίας-Ιθάκης με τους συλλόγους “Σπάρτο”,”Φωκάτα” οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και “Ριφόρτσο”,εκπρόσωπος του οποίου θα επιδώσει στο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας ακριβές αντίγραφο της σημαίας της μάχης στο Πούσι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος