FOLLOW US: facebook twitter

Της χήρας το «αργομ@νιάτικο»

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Διάβασα πρόσφατα τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η κα Αχτζιόγλου για να λύσει το ακανθώδες πρόβλημα με τις συντάξεις χηρείας και επειδή μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής αποφάσισα –προς ενημέρωσή της- να της στείλω ως χείρα βοηθείας την πιο κάτω επιστολή.

Προς την υπουργό Εργασίας κα Αχτζιόγλου

Τον 16ο αιώνα, στην προνομιούχο νήσο Χίο η Οθωμανική αρχή δεν άφηνε ευκαιρία που θα μπορούσε να της αποφέρει έσοδα. Γιατί λοιπόν να εξαιρεθούν οι χήρες; Όσες είχαν χάσει τον άντρα τους νέες, αν στη συνέχεια δεν ξαναπαντρεύονταν για να κάνουν παιδιά, τιμωρούνταν με την υποχρεωτική καταβολή ειδικού φόρου για την αποχή, που έφερε τον χαρακτηριστικό τίτλο «αργομ@νιάτικα».

Στην αρχή σκέφθηκα να μην σας το γράψω μη γίνει γνωστό και συμβάλλω στο να πάρουν κι άλλες ιδέες τα διαστρεμμένα μυαλά των εταίρων που κάνουν ότι κάνουν στην οικονομία της χώρας μας.

Επειδή όμως βλέπω τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλετε για να λύσετε το πρόβλημα των συντάξεων χηρείας αποφάσισα να σας ενημερώσω. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μια πρώτης τάξεως λύση και είμαι βέβαιος ότι θα τύχει ευρείας αποδοχής. Γιατί μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται σκληρό, στην ουσία του όμως εμπεριέχει τρεις ευεργετικές πτυχές.

Πρώτον οικονομική, αφού ασφαλώς θα λιγοστέψουν οι χήρες, δεύτερον κοινωνική αφού όσες το υιοθετήσουν θα ξαναδούν «χαρά ζωής» και τρίτον εθνική αφού θα βοηθήσει και στο δημογραφικό μας πρόβλημα.

Διατελών μεθ’ υπολήψεως και πάντα στη διάθεσή σας

Ο Δικαιόπολις


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος