FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή το καρναβάλι στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 23-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

karnavali-pelopio2

Προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Κυνήγι Χαμένου θησαυρού το Σάββατο και παραδοσιακό γαϊτανάκι στην Ολυμπία

Όπως πάντα η φαντασία,  το κέφι και  ο ενθουσιασμός  αποτελούν τα βασικά συστατικά των  εκδηλώσεων που με μεγάλη χαρά προετοιμάζουν σύλλογοι, φορείς,  μαθητές, σχολές χορού  από όλες τις περιοχές  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την έδρα του Δήμου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με το «Κυνήγι  του Χαμένου Θησαυρού» στις 3.30 το μεσημέρι  ενώ η  συνέχεια θα δοθεί στις 7 το απόγευμα με  το  «Γαϊτανάκι» από μικρούς και μεγάλους  και την  αναβίωση του  εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στον λόφο του Δρούβα, στις 7.30 το απόγευμα.

karnavali-pelopio1

Μια καλή ευκαιρία για διασκέδαση, χορό, τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση Πελοπίου

 Θέματα εμπνευσμένα από τη σύγχρονη ζωή, αλλά και την παράδοση,  δοσμένα με τέτοιο  τρόπο από τους καρναβαλιστές,  ώστε όλοι όσοι παρακολουθήσουν ή συμμετάσχουν στο καρναβάλι να λάβουν μηνύματα αισιοδοξίας να γεμίσουν τις ψυχές τους με όμορφες εικόνες και  να ξεφαντώσουν θα κυριαρχήσουν στην μεγάλη «Καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Ολυμπίας»  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο Πελόπιο, με την συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και εκατοντάδων καρναβαλιστών.

karnavali-pelopio

Γιορτάζουμε τα κούλουμα σε Στρέφι και Δρούβα.

Την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι δημότες και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό και να γιορτάσουν τα κούλουμα στον χώρο της εμποροπανήγυρης Στρεφίου αλλά και στον λόφο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι τοπικές κοινότητες αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς θα υποδεχτούν τους επισκέπτες με διάθεση για ξεφάντωμα και χορό αλλά και προσφέροντας τα κλασικά νηστήσιμα εδέσματα που απαιτεί η ημέρα.

strefi-koulouma-giorti

Το μόνο που απαιτείται από όσους συμμετάσχουν  είναι να φορέσουν το πιο λαμπρό τους χαμόγελο να αφήσουν  πίσω  τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν στους ρυθμούς του βασιλιά καρνάβαλου.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος