FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή η εκλογή νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά-Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Τα 9 εκλογικά κέντρα στην Ηλεία 

Μόλις δυο εικοσιτετράωρα μακριά βρίσκεται η μεγάλη μάχη της Κεντροαριστεράς για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα.

Οι εκλογές για τον νέο αρχηγό θα διεξαχθούν μεθαύριο, Κυριακή 12 Νοεμβρίου και οι κάλπες αναμένεται να στηθούν, σύμφωνα με την επιτροπή Αλιβιζάτου, σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και το εξωτερικό. Στην Ηλεία έχουν οριστεί εννέα εκλογικά κέντρα σε όλους τους δήμους του Νομού και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Αν χρειαστεί, μπορεί να υπάρξει και επαναληπτικός γύρος, την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου στον οποίο δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι πολίτες έχουν συμμετάσχει στον πρώτο γύρο.

Εννέα είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Σημειώνεται ότι για να εκλεγεί νέος αρχηγός από τον πρώτο κιόλας γύρο, ο νικητής θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τον 50%+1 των έγκυρων ψήφων.

Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι δυο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι ψηφοφόροι, μπορούν να ψηφίσουν με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο επιθυμούν και βάζουν μόνο ένα σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο.

Για να συμμετάσχει κάποιος, θα πρέπει να καταβάλει κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί  για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Τα εκλογικά κέντρα στην Ηλεία:

1)Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας, στο Δημαρχείο Βάρδας

2)Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Δημοτική Ενότητα Λεχαινών στο ΚΑΠΗ Λεχαινών (Πολυτεχνείου 1).

3) Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων, στο ΚΑΠΗ Κρεστένων.

4) Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο Δημαρχείο Ολυμπίας

4) Δήμος Ζαχάρως, Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας, Πρώην καφενείο Μπεκρή, Αρήνης, Ζαχάρω

5) Δήμος Ήλιδας, Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας, στο Δημοτικό κατάστημα Σιμόπουλου

6) Δήμος Ήλιδας, Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Καλαβρύτων 9, Αμαλιάδα.

7) Δήμος Πηνειού, Δημοτική Ενότητα Γαστούνης, στο ΚΑΠΗ Γαστούνης

8) Δήμος Πύργου, Δημοτική Ενότητα Πύργου, στο Δημοτικό κατάστημα Καράτουλα

9) Δήμος Πύργου, Δημοτική Ενότητα Πύργου, στο ισόγειο Διοικητηρίου, Μανωλοπούλου 47, Πύργος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος