FOLLOW US: facebook twitter

Τζαβάρας-Κατσιφάρας ξιφούλκησαν!

Ημερομηνία: 31-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Εκατέρωθεν δηλώσεις με αιχμές και φόντο την απόσχιση της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πατρών- Πύργου

Κατσιφάρας: «Δεν ακολουθούμε διχαστικές πρακτικές και δεν επανερχόμαστε. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας»

Τζαβάρας: «Ως εν ενεργεία περιφερειάρχης ενδεχομένως να έχετε κ. Κατσιφάρα όχι μόνο πολιτική αλλά και ποινική ευθύνη, για τις μέχρι σήμερα εκατόμβες των θυμάτων της καρμανιόλας Πατρών-Πύργου»

Καλά κρατεί τις τελευταίες μέρες, η κόντρα μεταξύ του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα που έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ δηλώσεων με πολλές προσωπικές αιχμές. Το κλίμα μεταξύ τους είναι σχεδόν «πολεμικό»  με αφορμή τις δηλώσεις προηγούμενων ημερών του βουλευτή σύμφωνα με τις οποίες είχε προτείνει την απόσχιση της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αμέσως μετά την παρουσίαση της καμπάνιας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας στην οποία δεν κατέχει η Αρχαία Ολυμπία τη θέση που θα έπρεπε να έχει ως Παγκόσμιο σύμβολο Πολιτισμού και Ολυμπισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε και νεώτερη δήλωση του κ. Τζαβάρα  όπου ο  πρώην υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Γνώμη»  για τις εξελίξεις στην Πατρών-Πύργου, άσκησε νέα δριμεία κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα τονίζοντας: «Ο Κατσιφάρας έχει ενταφιάσει την Πατρών-Πύργου. Tον Μάρτιο του 2015 συμπορεύτηκε με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και αναβλήθηκε η δημοπρασία του έργου μια ημέρα πριν ανοίξουν οι προσφορές. Τώρα θα είχε ολοκληρωθεί. Αναζητήστε λοιπόν εκεί τις ευθύνες!».

Χθες λοιπόν ο κ. Κατσιφάρας σήκωσε το «γάντι» απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις ‘επιθέσεις’ αυτές προς το πρόσωπό του, δήλωσε:

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες  ημέρες  μία επίθεση  προσωπική του κ. Τζαβάρα.

Τα θέματα εναλλάσσονται, το πρόσωπο ίδιο. Μία η απόσχιση της Ηλείας, την επόμενη η Πατρών – Πύργου, αύριο κάτι άλλο. Ίσως το ζήτημα είναι το γεγονός ότι οι πολίτες της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας είναι προοδευτικοί πολίτες.

Αυτό ο κ. Τζαβάρας δεν τους το συγχωρεί και προσπαθεί να διχάσει για να υπάρχει.

Η Νέα Δημοκρατία τι λέει τελικά γι’ αυτά; Ειλικρινά, αδυνατούμε να τον παρακολουθήσουμε.

Σε ότι αφορά την Πατρών – Πύργου, η μνήμη μάλλον είναι κοντή ή η παραπληροφόρηση σκόπιμη. Τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο, το Μάρτιο του 2015, αδιάψευστος μάρτυρας. Στη διάθεσή σας. Τι άλλαξε κ. Τζαβάρα από τότε για εσάς;  Ή πρόκειται για αγωνία πολιτικής επιβίωσης; Αυτά και δεν επανερχόμαστε. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας»

Μετά τις δηλώσεις Κατσιφάρα, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σήκωσε το «γάντι» και αμέσως ανταπάντησε με ένα μακροσκελέστατο δελτίο τύπου στον Περιφερειάρχη.

 

Απάντηση Τζαβάρα μέσα σε τρεις ώρες!

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι δηλώσεις του αυτές δεν αποτελούσαν προσωπική επίθεση εναντίον του «αλλά έκφραση κριτικής και ελέγχου σε αιρετό άρχοντα του β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος δυστυχώς για τον τόπο μας ευτύχησε 2 φορές να εκλεγεί περιφερειάρχης της ούτω καλουμένης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτές τις δικαιολογημένες δημόσιες αιτιάσεις θα πρέπει να συναριθμήσει ο ίδιος και την από μέρους του, δυσανάλογα εις βάρος της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, μεροληπτική κατανομή των περιφερειακών πόρων, που δυστυχώς για αυτόν κατά ένα περίεργο τρόπο δεν έχει βοηθήσει ούτε την Πάτρα ούτε την Αχαΐα να ανακτήσουν την περίοπτη θέση, που κάποτε είχαν στο οικονομικό (βιομηχανικό και εμπορικό) και κοινωνικό τομέα της ελληνικής περιφέρειας. Προφανώς γιατί τους διαθέτει ασκόπως και αστόχως.»

Συνεχίζοντας ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι «ως βουλευτής Ηλείας έχω αυτονόητο πολιτικό και θεσμικό καθήκον να προβάλω το σοβαρότερο σύγχρονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος του: τον διαμελισμό της γεωγραφικής ενότητας της Πελοποννήσου σε δύο περιφέρειες, εκ των οποίων δυστυχώς μόνο η μία δικαιούται να φέρει το όνομα της Πελοποννήσου, η δε άλλη, που δημιουργήθηκε τεχνητά ως αποτέλεσμα εσωκομματικών συμβιβασμών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, δεν ενώνει αλλά ουσιαστικά αποξενώνει την Ηλεία και την Αχαΐα από το φυσικό γεωγραφικό, οικονομικό, πολιτισμικό και ιστορικό χώρο, στον οποίο επί σειρά αιώνων αναπτύχθηκαν, μεγαλούργησαν και δοξάστηκαν ως αναπόσπαστα τμήματά του.

Μια τόσο βάναυση κακοποίηση της γεωγραφίας έχει αρχίσει ήδη να μας εκδικείται, με αποτέλεσμα η Αχαΐα και η Ηλεία να συγκαταλέγονται, παρά τα μεγάλα συγκριτικά αναπτυξιακά τους πλεονεκτήματα, στις πιο φτωχές περιοχές της Ε.Ε.. Αυτό προφανώς δεν φαίνεται να συγκινεί τον περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, ο οποίος, αντί να αγωνίζεται για τα κρίσιμα αυτά προβλήματα της περιφέρειας, προτιμά να στρέφεται προσωπικά εναντίον μου, που λέω την αλήθεια, με υβριστικές και αναιδείς ανακοινώσεις, συμπεριφερόμενος ως τοπάρχης και όχι ως πραγματικός περιφερειάρχης.»

Στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας τονίζει ότι απέναντι σε αυτή την προσωπική πρόκληση δεν πρόκειται να μείνει απαθής αφενός γιατί με οι δυο τους ανήκουν σε δύο διαφορετικά πολιτισμικά, πολιτικά και ηθικά παραδείγματα, δεν προέκυψε από έναν δήθεν αριστερό κομματικό σωλήνα και δεν τον κατέχει η αγωνία της πολιτικής του επιβίωσης γιατί δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, εξακολουθεί  να είναι ενεργός επαγγελματίας δικηγόρος και από το 2009 έχει εκλεγεί στην Ηλεία άλλες 4 φορές βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Καταλήγοντας ο κ. Τζαβάρας επισημαίνει με πολύ αιχμηρό τρόπο:

«Για όλα αυτά συμμερίζομαι και κατανοώ την αδυναμία σας να με παρακολουθήσετε, εσείς προσωπικά. Διερωτώμαι όμως εάν, εκτός από θεατής των εξελίξεων και υβριστής όσων τολμούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα, που οδηγεί την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας στην αφάνεια και την απομόνωση, είστε σε θέση να αντιληφθείτε ότι ως εν ενεργεία περιφερειάρχης ενδεχομένως να έχετε όχι μόνο πολιτική αλλά και ποινική ευθύνη, με  βάση το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα, για τις μέχρι σήμερα εκατόμβες των θυμάτων της καρμανιόλας Πατρών-Πύργου, αφού έχετε την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέπετε, με λήψη των αναγκαίων και πρόσφορων τρόπων, τα τραγικά αυτά αποτελέσματα της διατήρησης χωρίς καμία οδική ασφάλεια ενός τέτοιου εθνικού δρόμου. Αλλά για αυτό θα επανέλθω, σας το υπόσχομαι προσωπικώς.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος